Hun blir rektor

Ny rektor på Engesland. Leter fortsatt etter riktig person for Valstrand.

– Ny rektor på Engesland er Wenche Reinertsen som kommer fra Iveland. Hun har vært avdelingsleder der i mange år, og skal nå lede oppvekstsenteret på Engesland som består av skole og barnehage, sier oppvekstsjef Marianne Moen Knutsen til Birkenesavisa.

Reinertsen tar formelt fatt på oppgavene som venter på Engesland 11. mai. Fram til da vil skolen ledes av konstituert rektor, ettersom Geir Stave har fått seg ny arbeidsgiver.

– Han begynner i ny jobb i Arendal 1. mai, sier Knutsen.

Andre utlysning

Stave tiltrådte rektorjobben på Engesland 1. august i fjor. Han kom da fra stillinga som rektor ved Steinerskolen i Hurum ved Oslofjorden. Den gang var det tre søkere til stillinga, denne ganga var det to. Knutsen sier mange kommuner sliter med å rekruttere ledere i skoleverket.

– Stillinga på Valstrand skole er lyst ut for andre gang, og vi håper å få mange gode søkere. Når vi nå velger å lyse den ut for andre gang handler det om å finne noen som kan utgjøre et godt kompaniskap med assisterende rektor der, sier Knutsen, og legger til:

– Vi ønsker også en person som passer inn i de kompetansekrav, utdanningskrav og egnethet som vi mener trenger for å løfte Valstrand som ungdomsskole.

For tynt

I første runde kom det fire søkere til rektorjobben på Valstrand, deriblant Reinertsen som fikk jobben på Engesland. Knutsen forteller at minst en søker har trukket seg fra prosessen.

– Det gjorde at vi synes grunnlaget for å konkludere ble litt for tynt. Vi har ambisjoner om å gjennomføre intervjuene før 1. juni og ansette deretter, sier hun.

Tidligere rektor ved Valstrand, Stig Sægrov, har dette skoleåret fått innvilget studiepermisjon. Han har i løpet av permisjonen sagt opp jobben, og kommer med det ikke tilbake til Birkeland.

Spennende jobb

– Det som frister med jobben på Engesland er at jeg har lyst til å lede en skole. Jeg jobber på Iveland i dag og kjenner godt til dette med bygd. For min egen del tror jeg at jeg passer bedre på bygda, enn i byen, sier Wenche Reinertsen til Birkenesavisa, og legger til:

– Veldig ofte er det en engasjert lokalbefolkning på bygda, som oppfatter skolen som viktig, og jeg ønsker å bidra til å utvikle den skolen.

I dag er hun inspektør på Iveland skole. Hun bor i Vennesla, men er opprinnelig fra Iveland. Dermed er hun heller ikke helt ukjent med Engesland, for i ungdommen gjestet hun bygda rett som det var.

– En ting som er viktig for en bygdeskole er å sikre at vi har den kompetansen som trenges. For Engesland er det spesielt viktig å sikre kompetansen slik at vi kan beholde ungdomstrinnet. En slik skole trenger gode ansatte som brenner for både skolen og bygda, sier hun.