Departementet på vindkraftbefaring

BUSSAVGANG: Sammen med en rekke av partene i vindkraftsaken reiste toppbyråkratene i Olje- og Energidepartementet torsdag formiddag på befaring i Birkenes. Hensikten var å se Storehei-områdene øst for Ogge, der NVE har gitt energigiganten EON konsesjon til å bygge opp mot 30 vindturbiner. OED avgjør innsigelsessaken i løpet av 2015.

BUSSAVGANG: Sammen med en rekke av partene i vindkraftsaken reiste toppbyråkratene i Olje- og Energidepartementet torsdag formiddag på befaring i Birkenes. Hensikten var å  se Storehei-områdene øst for Ogge, der NVE har gitt  energigiganten EON konsesjon til å bygge opp mot 30  vindturbiner. OED avgjør innsigelsessaken i løpet av 2015.

BUSSAVGANG: Sammen med en rekke av partene i vindkraftsaken reiste toppbyråkratene i Olje- og Energidepartementet torsdag formiddag på befaring i Birkenes. Hensikten var å se Storehei-områdene øst for Ogge, der NVE har gitt energigiganten EON konsesjon til å bygge opp mot 30 vindturbiner. OED avgjør innsigelsessaken i løpet av 2015.MILJØ/NÆRING.
Mange hadde møtt fram da underdirektør Tollef Taksdal og seniorrådgiver Anne Haug torsdag besøkte Birkenes for å sette seg inn i EON’s vindkraftprosjekt på Storehei.

Etter et cirka to timer langt møte på kommunehuset, der blant andre EON, ordfører, varaordfører, Motvind og Naturvernforbundet fikk komme til orde, reiste troppen ut med buss på en rundtur i Birkenes.

Det var mange engasjerte innlegg og det var tydelig at de fleste hadde forberedt seg på å få fram akkurat sitt budskap til OED. Taksdal og Haug lyttet til dem alle og lovte å ta dem med i den videre saksbehandlingen.

Les mer om det viktige møtet i neste ukes BirkenesAvis