Talentprisen til Andreas Aas

TALENTPRIS. Birkenes Sparebanks talentpris gikk til skiskyttertalentet Andreas Aas fra Engesland. Her tar han imot diplom og gavesjekk av Linda Hye og ordfører Gyro Heia før fredagens store konsert på Tobias Jorde.

Like før Knut Marius Djupvik entret scenen på den store gratiskonsert på Tobias Jorde fredag ble Andreas Aas, tildelt årets Birkenes Sparebanks Talentpris.

Lokalbanken har delt ut Talentprisen 10 ganger tidligere til bygdas beste ambassadører innen kultur og idrett. Juryen kunne røpe at de hadde fått inn flere gode forslag i år, og kunne fortelle at bygda hadde mange unge fantastiske talenter. Av disse talentene var det altså skiskyttertalentet Andreas Aas fra Engesland som til slutt stakk av med heder, ære og en sjekk på 25.000 kroner til den videre satsingen mot norges- og verdenstoppen.

KOMMER GODT MED. Pengene kommer godt med til utstyr, sier en fornøyd Andreas Aas med gavesjekken i hendene.

I Birkenes Sparebanks begrunnelse står det blant annet; Andreas Aas er født i 2003 og har drevet aktivt med idretten siden 10 års alderen. Han går i dag på videregående skole, og er tidligere tildelt Ungbirkenprisen fra Birkenes kommune. I en alder av 16 år la han en plan om å bli best i Norge i løpet av 3-4 år. Som 18-åring vinner han sitt første norgescuprenn, tar sølv i NM for junior. I 2022 blir han tatt ut VM for junior, og vinner gull med Norge i stafett og en fin 4 plass individuelt. Kommende sesong er han tatt ut på U23 landslaget. Han har oppnådd resultater på høyt nivå både nasjonalt og internasjonalt og representerer Birkenes på en fremragende måte. Vi kan ha forhåpninger om at han vil utvikle seg videre til å bli en topp internasjonal utøver som setter Birkenes på kartet mange ganger.

– Det er både overraskende og stort, sier Andreas til Birkenesavisa etter utdelingen. Han forteller at pengene kommer godt med i den videre satsingen og i all hovedsak vil gå til utstyr.

– Er du i rute til å bli Norges beste da, lurer vi på.

– Ja, det vil jeg si, lyder det fra prisvinneren.