Finansminister Slagsvold Vedum besøkte ordfører Gyro og bygdefolket på Engesland i dag

TOK SEG TID TIL UNGDOMMEN. Ved boden til Røyland Gård og Skåre Gård hilste statsråd Trygve Slagsvold Vedum (Sp) blant annet på ungdommene i bygda, og spurte de om skole og fritidstilbud.

I dag, onsdag ettermiddag, gjestet statsråd Trygve Slagsvold Vedum (Sp) Vegusdal, og møtte lokale bedrifter, lag og frivilligheten. På Engesland, den lille bygda der ordfører og partifelle Gyro Heia holder til, var det møtt opp mye folk ved Nærbutikken og «Huset – me prekes».

I en etterlengtet sommersol ankom Vedum bygda på sitt siste stoppested, etter en lengre reise andre steder på Sørlandet i dag.

MYE FOLK. Over 150 mennesker møtte frem på Engesland ved finansministerens besøk onsdag ettermiddag.

Godt og vel 150 personer med store og små hadde møtt frem og tok imot statsråden. Ordfører Gyro Heia ønsket velkommen, og det var ikke lenge før Vedums latter runget i sentrum av Engesland. Representanter fra de ulike organisasjonene fikk alle en prat med Vedum, der han tok seg spesielt god tid sammen med idrettslagene Birkenes IL og IL Gry, Ve og Vel i Vegusdal, samt Frivillighetssentralen fra Birkeland.

Røyland Gård og Skåre Gård hadde en flott stand der han fikk smake på bygdas egne varer. I tillegg fikk han informasjon om Engesland Utvikling sine planer, om det nye bygget i sentrum.

INTERESSERT STATSRÅD. Finansminister Trygve Slagsvold Vedum, her sammen med ordfører Gyro Heia (Sp), stortingsrepresentant Gro Anita Mykjåland (Sp) og lokalpolitiker Anders Snøløs Topland (Sp), tok seg god tid til samtaler med de fremmøtte.

– Norge er et mangfoldig land og har mye å by på, innledet Vedum i en kort tale til birkenesingene. Gyro er en utrolig god ambassadør både for kommunen og denne bygda. Jeg gleder meg til å rundt å hilse på folk, og jeg utfordrer dere til å komme med innspill. For i dag skal jeg bruke ørene mine, sa han til applaus fra folkemengden.

Da pressen fikk litt tilmålt tid på slutten, spurte BA om krisetallene på målinger på landsbasis også har påvirket Gyro og andre ordførere rundt i landet?

– Jeg er, som her i dag, rundt for å hjelpe til for Gyro og hos andre Senterpartiledere. Vi må styrke små samfunn. Og med så mange folk her i dag, så ser vi jo et stort engasjement som jeg er imponert over.

På en replikk om han trodde Høyre kom til å ta over ordførerstolen i neste periode, svarte han kort.

– Nei det tror jeg faktisk ikke, jeg velger å tro at velgerne har stor tillitt til Gyro Heia etter fire år. Dessuten er jo Høyre det samme som et storbyparti, og Birkenes er jo ingen storby.

ARBEIDERPARTI-KVINNEN VAR FORNØYD. Marie-Lovise Johnsen, her utenfor «Huset – me prekes» var godt fornøyd med ministerens besøk, men stemmer ikke på Vedum og Senterpartiet. Naturligvis, siden hun står på AP sin valgliste i kommunen.

Etter besøket spurte vi to ulike generasjoner om hvordan det var å ha finansministeren på besøk?

Senioren Marie-Lovise Johnsen fra «Huset – me prekes» og listekandidat til Arbeiderpartiet, sa følgende.

–  Jeg syntes det er viktig å få frem synligheten av bygda vår gjennom et slikt besøk. At han tok seg tid til en kaffeprat rundt bålpanna, var hyggelig. For oss er det jo viktig med denne møteplassen som er et lavterskeltilbud, og det fikk han klart vite om fra oss.

Vi møtte også to 15-åringer som fikk en prat med Vedum, og som visste godt hvem han var før han kom. Ida Tveit (15) og Andrea Lindland Vallesverd (15) jobber også på Røyland gård og satte pris på at han tok seg tid til de unge.

–   Veldig gøy, og så var det flott at han spurte oss om skolestarten vår i morgen. Vi visste jo godt hvem han var fra før, og det var jo litt kult at han så oss unge blant alle de voksne. Det er jo ikke så lenge til vi skal stemme. Og så er det utrolig bra at noen som har en så viktig jobb og betyr noe i landet, kommer her og ser alt vi får til i kommunen vår og her på Engesland, avsluttet ungdommene.