Planlegger utvidelse

UTVIDE: Kommunen ønsket området på sørsiden av Tveideveien inn i kommuneplanen i tillegg til de 186 mål man allerede har tilgjengelig for utvikling i næringsparken.

Næringsparken på Tveide er i praksis utsolgt, og kommunen tar grep for å fortsatt kunne tilby næringsareal.

– Nå har vi ikke mer å selge. Det er riktignok ei tomt igjen, men den har kommunen holdt av til et eller annet. Så det er fullt der ute, sier John Christian Webb i Eiendomsmegler1.

Han vet ikke hvilke planer kommunen har med de resterende arealer mål som er ervervet i området. Nå er det bare ei tomt på omkring fem mål igjen, men den vil kommunen holde litt igjen på.

– Det kan dukke opp noe som vi plutselig trenger plass til derfor sparer vi på den. Men vi er i ferd med å regulere ytterligere areal på Tveide. Vi har 186 dekar som henger sammen med det nåværende. Det er allerede inne i kommuneplanen, og forholdsvis enkelt å gå videre med, sier kommunalsjef samfunnsutvikling Halvor Nes.

Dessuten er det aktuelt å utvikle arealet på sørsiden av Tveideveien. Nes forteller at det vil ta litt tid å klargjøre dette arealet.

– Det må først inn i kommuneplanen som skal vedtas i vår, og deretter starter regulering og tilrettelegging. Dette området vil være klart i midten av 2019 hvis det blir vedtatt å bruke det til formålet, sier Nes, og legger til:

– Så må vi få en avklaring på hvor mye kommunen skal gjøre, og hvor mye vi skal overlate til private aktører.

Økonomisjef Tom Olstad i kommunen har oversikt over økonomien knyttet til næringsparken.

– Kommunen har brukt cirka 38 millioner på anskaffelse av hele arealet og opparbeidelse av det som nå er solgt. Inntektene på de 100 dekar som er opparbeidet, har så langt vært cirka 15 millioner. Og så har vi 186 mål igjen til å dekke resten av utgiftene, sier Olstad.