– Positiv utvikling for riksvei 41

(Foto: Birkenes Senterparti)

Utviklingen på riksvei 41 har i mange år stått stille i Birkenes. For Birkenes Senterparti var utbedring av veien en viktig sak vi gikk til valg på i 2019. Vi er glade for at økt press de siste årene nå har ført fram, og vi vil spesielt takke Gyro Heia og Wenche Stoveland for å ha fremmet arbeidet i relevante fora og inn mot Vegvesenet for at veien skal få nødvendige utbedringer. I 2022 sto endelig ny strekning nord i kommunen klar, og nylig ble det kjent at en ny strekning på drøye 3 km nordover fra Søre Herefoss skal utbedres. De øvrige gjenværende veistrekk med dårlig standard er også ferdig regulert, og Senterpartiet vil de neste årene arbeide for at den vedtatte reguleringsplanen blir fulgt opp og at vi kan få gul midtstripe hele veien gjennom kommunen.

En bedret veistandard for Rv41 er definitivt viktig for de som bor langs veien og bruker den hver dag ved at det blir tryggere å ferdes til arbeid og skole. Samtidig gir bedret veistandard også positive ringvirkninger også for de i vår kommune som ikke bruker veien daglig. Sammen med de pågående utbedringene i Telemark, får veien nå en gjennomgående god standard som gjør at den blir langt mer attraktiv for turisttrafikk. Kristiansand havn har nå fått flere fergeanløp enn noen gang og Rv41 kan markedsføres som en alternativ vei til Østlandet. Og med en økt satsing på turisme, blant annet gjennom samarbeidet «Sørlandets bakhage», bør det ligge godt til rette for å kunne gi økt verdiskapning i hele Birkenes. Også for våre egne innbyggere vil en utbedret vei bidra til økt tilgjengelighet til indre Telemark.

For næringen vil en utbedret vei være viktig. Dagens vei har vært en flaskehals for fremkommeligheten, ikke minst vinterstid hvor forsinkelsene kan bli store når to kjøretøy møtes «på feil plass». Det er med materiell, og til tider også liv og helse, som innsats. Ikke minst for skog-næringen vil en utbedret vei gi gode effekter og gi økt lønnsomhet for skogeiere, industri og transportører.

Vi gleder oss over det store løftet som nå pågår og de positive effektene dette vil ha for kommunen, og skal gjøre vår del av jobben for at de resterende strekninger også blir utbedret.

 

For Birkenes Senterparti:

Gyro Heia

Anders Snøløs Topland

Bjørn-Tore Hovland

Lene Korsvik Netland

Sven Erik Forfang

Syvert Emelius Furholt

Wenche Stoveland

Ragnhild Borø Svaland

Arnt Olav Furholt

 

_____________

Leserinnlegg