Gyro Heia er Senterpartiets førstekandidat også ved neste valg

Ikke overraskende går Birkenes Senterparti inn for at nåværende ordfører Gyro Heia er deres førstekandidat også ved neste kommunevalg, høsten 2023.

Det har de allerede nå enstemmig vedtatt, ifølge ei pressemelding partiet har sendt ut tirsdag morgen:

– Nåværende ordfører i Birkenes, Gyro Heia, er Birkenes Senterparti sin førstekandidat til kommunevalget i 2023. Hun takker dermed ja til muligheten for å bli gjenvalgt som ordfører ved neste valg.

– Birkenes SP har avholdt forhåndsnominasjon av førstekandidaten til valget. Her fremla nominasjonskomiteens leder, Alfred Kylland, Heia som førstekandidat. Det hele ble deretter en udramatisk affære da det ikke ble fremmet motkandidater, og Heia ble enstemmig ble valgt som partiets førstekandidat av de oppmøtte medlemmer.

– «Jeg takker for lokallagets tillit og ser frem til en god valgkamp. Det er mange oppgaver å ta fatt på også i neste valgperiode, og jeg føler definitivt at jeg har mer å gi i rollen som ordfører. Så er det opp til velgerne å avgjøre om jeg skal få fornyet tillitt i 2023», sier Heia i en kommentar etter at 1. plassen er sikret.

– Lokallagsleder Bjørn-Tore Hovland er godt fornøyd med at Heia tar gjenvalg og tror den videre nominasjonen vil sikre en sterk liste med kandidater sammen med Heia til neste kommunevalg. Birkenes Senterparti avholder for øvrig nominasjon av de øvrige plassene kommende høst, opplyses det til slutt i pressemeldinga.