Mailinn (22) er allerede i jobb som politisk rådgiver for bistands- og utviklingsministeren

I REGJERINGSAPPARATET. Unge Mailinn Stoveland (22) fra Birkenes er nå allerede i gang i jobben som politisk rådgiver for bistands- og utviklingsministeren. Dette bildet er tatt i 2022 heime på Stoveland, her sammen med huskyen sin Kika.

På Senterpartiets nettside er det nå opplyst at unge Mailinn Stoveland i en periode framover skal vikariere som politisk rådgiver for Senterpartiets bistands- og utviklingsminister, Anne Beathe K. Tvinnereim.

– Dette har kommet brått på, ja, sier Mailinn når BA snakker med henne på telefon lørdag formiddag.

– Jeg fikk en telefon på tirsdag, om jeg kunne rydde kalenderen. Så var det møte på onsdagen, og torsdag kveld var det klart at jeg skulle bli politisk rådgiver. På fredag ble det offisielt.

For tida studerer Mailinn psykologi på Universitetet i Oslo (UIO). Men hun har tydeligvis stor arbeidskapasitet. For i tillegg jobber hun som sekretær for Senterpartiets programkomité, og på toppen av det hele er hun kommunikasjonsrådgiver for partiets stortingsgruppe.

Mailinn forteller at hun kjenner bistand- og utviklingsministeren fra arbeidet i programkomitéen, der Tvinnereim er leder.

Og nå er unge Mailinn fra Birkenes altså blitt en del av regjeringsapparatet i landet vårt.

– Min hovedoppgave er å gjøre dagen best mulig for statsråden. Jeg skal ta unna alt det praktiske med mediamøter, og skal sjøl være med på møtene.

Når BA får tak i Mailinn, er hun allerede på plass på Senterpartiets fylkesårsmøte i Førde – sammen med statsråd Tvennereim.

Ved utplukking til så sentrale jobber som politiske sekretærer til statsråder, er det alltid hemmelighold fram til ting blir avklart og det blir offisielt kjent.

– Det var ikke lov å fortelle noe. Så jeg måtte ringe pappa, som da var en tur på Lillestrøm, og spørre om han kunne hente hunden min Kika. Men jeg kunne ikke fortelle ham hvorfor. Så jeg måtte bare si at jeg trengte litt avlastning, ler Mailinn.

Vikariatet som politisk rådgiver varer i utgangspunktet fram til påske. I disse ukene vil Mailinn fortsette arbeidet med programkomitéen, men vil være i permisjon fra sin stilling i stortingsgruppa.

– Kommer du tilbake til Birkenes, eller blir du i Oslo for godt nå?

– Jeg skal heim igjen. Det er mitt største ønske. Men jeg har sagt til familien at jeg trenger noen år til å studere mer.

Hun planlegger videre studier innen organisasjonspsykologi.

Da BA for to år siden gjorde et portrettintervju med Mailinn, bodde hun på slektsgården på Stoveland, og uttalte:

– Jeg bor alene her inne på gården og stortrives. Dette er mitt favorittsted på jord, og her vil jeg sette bo og drive gården. Jeg har ikke tatt over gården enda, men har store planer om å gjøre det. Men når det blir, vet jeg ikke riktig enda. Det er i dag ingen dyr her utenom hunden min og to katter. Gården er på rundt 5 000 dekar.

Da var hun allerede en dreven ungdomspolitiker i Senterpartiet.

– Jeg meldte meg inn i partiet i 2018, og bare få uker etterpå var jeg på det første årsmøtet i Senterungdommen på Agder. Først ble jeg valgt inn i styret, så ble jeg etter hvert nestleder, og nå sist leder på Agder. Så kom nominasjonen til sentralstyret i Senterungdommen, som jeg takket ja til. I slutten av november i fjor ble jeg valgt inn i styret sentralt.

Om sin nye jobb som politisk rådgiver for bistands- og utviklingsministeren, uttaler Mailinn på Senterpartiets nettside:

– Dette er en veldig spennende mulighet, og det føles stort å skulle få prøve seg som politisk rådgiver i et felt jeg brenner for.