– Politikere: Sammen lykkes vi bedre!

(Arkivfoto)

 

I flere leserinnlegg i Birkenesavisa gis det uttrykk for bekymring for kommunens økonomi. Bekymringer fører oss ingen steder. Det er med bekymringer som med en gyngestol. Den gir deg noe å gjøre, men fører deg ingen steder.

Det er krevende å være vekstkommune. Det fører en rekke utgifter med seg. På sikt er det imidlertid langt bedre enn å være fraflyttingskommune. Jeg synes det har skjedd mye positivt i Birkenes de siste 20 år. Nye boligfelt, nye barnehager, renoverte skoler, kulturarena, et innovativt læringssenter, en frivillighetssentral som når langt ut, forbedringer på sykehjem og legetjeneste, fornyet og utvidet idrettsanlegg, nye næringstomter, utbedrede veier, frisk satsing på gårdsturisme mv. For ikke å snakke om Tobias Jorde. En virkelig perle midt i sentrum. Jeg synes vi kan være stolte av den satsing som har skjedd i Birkenes de siste ti-årene. Politikere og administrasjon fortjener anerkjennelse og takk.

Så er det selvfølgelig en del ting som kan bli bedre. Hjemmetjenesten synes ikke å være godt nok tilpasset brukernes behov. Bibliotek-lokalene i sentrum har sett bedre dager. Det går seint med å utvikle ledige tomter i sentrum mv.

Jeg skulle ønske vi kunne gjøre to ting. For det første foreta en grundig gjennomgang av kommunens organisering og drift for å se om den er tilpasset de utfordringer vi nå står overfor. Det må også gjelde den politiske strukturen. For det andre skape større politisk enighet om hvilke tiltak som skal prioriteres. Kommunen må satse videre slik den har gjort de siste ti-år, men kan ikke gjøre alt samtidig. Politikere og partier må vise ansvarlighet og overbudspolitikk må unngås. Begge handlingene innebærer en klar politisk styring av initiativ og prosess. Det gjelder både i forhold til utbyggere og andre initiativtakere, brukere og innbyggere, frivilligheten og administrasjonen.

En kjent gründer har sagt: «Å komme sammen er begynnelsen. Å holde sammen er framgang. Å arbeide sammen er suksess.»

Senterpartiet sier i sitt program: «Senterpartiet vil bidra til godt samarbeid i kommunen for å oppnå et best mulig og økonomisk forsvarlig tjenestetilbud til alle innbyggere».

 

Sven Erik Forfang

Listekandidat for Birkenes Senterparti

 

______________

Leserinnlegg