Aktiv på Dagtid – for å bryte isolasjon og få rutine i hverdagen

(Foto: Privat)

 

Mitt navn er Lene Korsvik Netland, 37 år oppvokst i Kristiansand – har bodd på Birkeland i 15 år. Jeg stiller på lista til Senterpartiet. Jeg vil flytte fokus over på ei gruppe mennesker som ofte ikke blir sett i det politiske ordskiftet.

Aktiv på Dagtid (APD) er et tilbud som finnes i mange kommuner i ulike deler av landet, der deltakelse i ulike aktiviteter som egentrening på senter i visse tidsrom, gruppetimer med trening av forskjellig slag, ridning, svømming/vanngym m.m. tilbys personer som står helt eller delvis utenfor arbeidslivet. Et slikt tilbud er etablert i flere Agder-kommuner i regi av Agder idrettskrets, og har som mål å fremme livskvalitet og arbeidsdeltakelse blant sine deltakere.

Etter å ha vært i kontakt med Agder idrettskrets for å høre om det er mulig å nytte seg av tilbudet her, sa de at de er i dialog med Birkenes kommune og saken skal behandles i kommunestyret.

Desto mer jeg leser om tilbudet og blir kjent med det håper jeg at kommunen ønsker å satse på dette tilbudet. Jeg har stor tro på at Aktiv på Dagtid kan være til stor hjelp både for folks fysiske og psykiske helse, da all forskning viser hvor stor effekt trening har. Det kan også være med på å bryte isolasjon og skape struktur i en hverdag som kan bli ganske like når man faller utenfor arbeidslivet.

Siden Agder og Birkenes ligger på topp i antall uføre og unge uføre vil jeg anta at det er en stor gruppe som vil kunne nytte seg av tilbudet. Tilbudet finnes allerede for innbyggerne i Lillesand, Grimstad, Arendal og Risør/Gjerstad. Tilbudet kan nyttes på tvers av kommunegrensene hvis deltagerne bor i en deltager kommune og betaler deltakeravgift. Å bryte isolasjon, få rutine i hverdagen og ha en aktiv livsstil tror jeg vil hjelpe de som har en forutsetning for å kunne komme tilbake delvis eller helt i arbeidslivet på veien dit. Og har man ikke den forutsetningen, vil dette tilbudet uansett kunne være med å bedre helse og levekår for mange i kommunen. Og dette ville vært veldig positivt for den enkelte det gjelder, og for samfunnet en utrolig gevinst, da vi i fremtiden trenger enda flere hender for å løse morgendagens oppgaver.

 

Lene Korsvik Netland

Senterpartiet

Listekandidat nr. 4

 

_______________

Leserinnlegg