– KrF er garantisten for friheten til tros- og livssynssamfunn!

(Foto: Birkenes KrF)

 

Dagens regjering vil frata små trossamfunn statsstøtten. Et forslag på minimum 100 medlemmer for å oppnå støtte ligger på bordet, noe som vil skade eller havarere tusenvis av flotte forsamlinger som bidrar på mange områder i samfunnet.

Trossamfunnene står for en enorm dugnad på mange områder. Noen angår dem selv, mens andre områder berører oss alle. Hva driver en prest i Den norske kirke, Frikirken eller Filadelfia med egentlig? Jo, sykebesøk, varsling av pårørende ved død og ulykker, eldrebesøk, diakoni, gudstjenester, skolebesøk ved hendelser, bryllup, konfirmasjon og begravelser til våre kjære. Vi bør støtte opp om disse tjenestene og legge til rette for dem, ikke legge dem ned.

Regjeringen kutter også i bevilgninger til bibelskoler, privatskoler, kristne og private barnehager. Dette er helt feil vei å gå.

KrF ønsker et samfunn med frie trossamfunn, foreninger, lag, ulike barnehager, skoler, bedehus, kristne folkehøgskoler og bibelskoler som utfra sitt livssyn styrer seg selv. De skal også kunne ansette og avsette etter egne vedtekter i tråd med sin overbevisning. På alle andre områder styrer de etter samme gjeldende lovverk som andre.

Vi ønsker et Norsk Luthersk Misjonssamband (NLM), Normisjon, Det Norske Misjonsselskap (NMS), Indremisjonsforbundet, Pinsebevegelsen, Misjonskirken Norge, Frikirken, Israelsmisjonen, Ungdom i Oppdrag, Frelsesarmeen, Metodister og Baptister, Evangeliesenteret og diakonale tiltak knyttet til Den Norske Kirke eller andre kirkesamfunn. Vi ønsker en sommer på Havglimt, Justøya, Skjærgårds, Dvergsnestangen, Solstrand, Audnastrand, Bibelcamper, Åpta, Oase, Liv og Vekst, UL, Stagedive, Sarons Dal, Himmel og Hav, Krik-leirer osv osv.

Sammen representerer disse mange hundre tusen mennesker i Norge.

KrF ønsker alle disse aktørene på banen og at de skal ha retten til å organisere seg og ha de vedtektene de ønsker i forhold til sin tro, overbevisning og sin rett til ytringsfrihet.

Vi ønsker mangfoldet.

Noen sier til meg: «Du må ikke blande tro og politikk, Jens».

Aldri har det vært viktigere at troen og et stort KrF får plass i politikken!

Godt valg!

 

Jens Christian Langås

3. kandidat, Birkenes KrF

 

_____________

Leserinnlegg