Robstad-besøk på Engesland – reagerer sterkt på manglende støtte til kirkenes strømutgifter

REAGERER STERKT. Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad reagerer sterkt på at det ikke gis støtte og kompensasjon til kirkene våre. Her leser han om det lokale strømsjokket i Birkenesavisa på Nærbutikken på Engesland.

Kjell Ingolf Robstad (KrF) besøkte torsdag formiddag Vegusdal og Aas laft & bygg på Engesland. Han snakket varmt om den lokale bedriften og var nysgjerrig på hvordan den ble drevet. Strømkostnadene til kirkerommet var også et spørsmål han fikk av Birkenesavisa, før han ble tatt godt imot av sine partifeller i kommunen.

På sin tillitsbyggende turné var den avgåtte barne- og familieministeren, nå stortingsrepresentant, invitert av det lokale KrF i Birkenes til Engesland

Her ble han møtt av Signy Aas Andreassen, Thor Daniel Aas, Karl Johan Tveiten og Arild Espegren.

Først fikk vi en prat med Robstad da vi traff han inne på Nærbutikken på Engesland før omvisningen. Der viste vi han saken om Birkenes sine tre kirker og de høye strømregningene, fra denne ukes avis.

– Jeg reagerer sterkt på at det ikke gis støtte og kompensasjon til kirkene våre. De er bundet både på hender og føtter. Alternativet slik det er nå kan jo bli at man må stenge kirkerommene, fortalte Robstad.

– Nå har jeg og KrF foreslått en makspris på 50 øre. Dette bør også gjelde for andre enn bare familiene, men også bedrifter, kirker og idrettslag må hjelpes mer.

PARTIFELLER. Imponert stortingsrepresentant Kjell Ingolf Robstad på besøk hos gründer Thor Daniel Aas på Engesland.

Under sitt besøk på Engesland fikk han en grundig innføring i den lokale bedriften Aas laft & bygg, som eies av gründeren Thor Daniel Aas, som også sitter i kommunestyret for KrF.

Robstad var opptatt av hvordan firmaet taklet strømprisene, energikravene og hvordan en bedrift i utkant-Norge greier seg.

– Nå har vi fortsatt dispensasjon på energikravet, men den dagen det blir endret og kravene enda mer rigide, så kan jeg bare legge ned. Når det gjelder strømprisene er jeg mer bevist på å slå av lys i hallene mine, og bruke maskiner som tar mye strøm, når strømmen er billigst. Jeg tror vi vil få se høye strømpriser lenge, fortalte Aas som også merket de høye strømregningene. Og drivstoffprisene er jo ikke akkurat distriktsvennlige, hverken for private eller oss næringsdrivende.

– Vi ser jo at mange bedrifter sliter, repliserte stortingsrepresentanten. I tillegg til en makspris, må vi også se på de ulike prisnivåene i våre fem energi-regioner. Her må reguleringene endres og se på av oss forvaltere. Det er alt for store forskjeller på strømprisene ut til kundene fra nord til sør, repliserte Robstad.

Robstad kom direkte fra Lillesand før han kom til Vegusdal. Besøket varte en liten time før han dro videre til Froland. Avslutningsvis sa han dette om lokalvisitten hos KrF-érne sine.

– Det var utrulig trivelig å hilse på kjente ansikt fra Birkenes. Jeg er imponert over satsingen til Aas laft & bygg og deres håndverk. Her lukter det kultur og tradisjoner. Dessuten er det viktig med arbeidsplasser utenfor større sentra, noe Aas her har fått til, fortalte Ropstad før han hastet videre.