– Et samfunn bygget nedenfra

(Foto: Birkenes KrF)

 

KrF er et parti som alltid vil løfte fram de ideelle og frivillige løsningene. Vi vil styrke de nære felleskapa og trekke fram viktigheten at samfunnet vårt må bygges nedenfra.

For det er lokalsamfunnet, frivilligheten, familien, venner og sosiale nettverk som virkelig bygger mennesker og skaper felleskap. Staten klarer ikke dette alene. Om politikken bare fokuserer på individ og stat, da vil problemene med ensomhet og utenforskap bare øke – samme hvor sterke velferdsordninger vi greier å bygge opp.

KrF ønsker ikke å skape en velferdsstat, men et velferdssamfunn, der alle mennesker uavhengig av egenskaper og produksjonsevne skal få bidra og der de kan få leve frie og selvstendige liv. Vi vil alltid ha et særlig fokus på innbyggeres levekår og for å forebygge ulike former for utenforskap. For å lykkes med det må vi spille på lag med frivilligheten og lokalt næringsliv.

Birkenes er rikt på mennesker som gjør innsats på frivillig basis. Bare tenk på alle som bidrar i idrettslaget, på Speideren og 4H, i kristent barne- og ungdomsarbeid og på Rubiks kube eller Åpen Garasje. Bare for å nevne noe. KrF vil jobbe for at de mange frivillige organisasjonene i Birkenes og Agder skal få det beste ut av sine ressurser og kompetanse, og bidra til at frivilligheten får fortsette å blomstre.

Vi vil også støtte opp om kommunens bedrifter og heie frem og legge til rette for alle gode initiativ for å skape nye arbeidsplasser og ny næring i hele kommunen og regionen. Hele to tredjedeler av alle norske virksomheter er privateide, og det store flertallet av disse er små familieeide bedrifter. Gjennom generasjoner har de familieeide småbedriftene vært en bærebjelke i det norske samfunnet. Disse skal vi hegne om, ettersom de bygger på viktig kunnskap om, samt engasjementet for lokalsamfunnet sitt. De er et betydelig bidrag til fellesskapet både med inntekter, verdiskaping, sysselsetting og støtte til lokale frivillige- og ideelle organisasjoner.

KrF vil også jobbe for at kommunen og fylkeskommunens tjenester støtter opp om det private med effektiv saksbehandling, og utfører de lovpålagte tjenester på best mulig måte i samarbeid med resten av velferdssamfunnet.

Vi er overbeviste om at det gode samfunnet skapes i et samspill mellom det enkelte mennesket, offentlige myndigheter og privat og frivillig virksomhet. Og ut ifra dette vil vi som politikere søke langsiktige, gode løsninger for innbyggerne i Birkenes og i resten av Agder.

 

Ruth Kylland Martinsen

Ordførerkandidat for Birkenes KrF

 

Jorunn Gleditsch Lossius

Fylkesordførerkandidat for Agder KrF

 

__________________

Leserinnlegg