Drikker 4,5 liter Coca Cola med masse sukker hver dag: – Avhengigheten min er dødelig

Coca Cola har fulgt meg gjennom hele livet. De siste 20-25 årene har gjort meg til slave av sukker drikken, som også har sendt meg på sykehus. Drikken er undervurdert av alt som er farlig som vi «ruser» oss på. Den «fantastisk gode» drikken kan alene forkorte mitt og andres liv, når inntaket av den mørke drikken blir en sykdom.

I mitt nye «helse og treningsprogram» for å nå et bedre liv og en bedre helse, så må drikken bort fra mitt liv. Den må erstattes med vann og sunnere drikke.

For snart fem år siden ble jeg kjørt på sykehuset med forgiftning nedover i og rundt spiserøret. Legene påpekte at nettopp en av verdens største merkevarer, var en stor årsak til besøket mitt, hos de med hvite frakker.

Jeg sluttet den gang på dagen!

Så cirka 18 måneder senere uten cola i kjøleskapet, så sprakk jeg i en konfirmasjon. Ved enden av bordet mitt kom det kun cola til maten i selskapet. Et glass gjør ikke noe, tenkte jeg. Så ble det ett til.

Dagen etter våknet jeg, kjørte på butikken og fylte opp bilen med et lass med min «gamle last». Jeg åpnet første flaske med en gang i bilen, og kjente igjen den deilige friske kalde smaken renne nedover i halsen.

De som har, eller har hatt en avhengighet, vil kjenne seg igjen. Andre vil riste på hodet av om det er mulig å drikke så mye Coca Cola.

Jeg kan love at det er fullt mulig å drikke så mye!

Frem til nå har jeg drukket minimum, og da legger jeg meg lavt, tre flasker med 1,5 liter i døgnet. Altså 4,5 liter, noen ganger mer. Det betyr at jeg heller i meg minst 1640 liter Coca Cola i året.

Fra brusgiganten finner man 159 gram sukker i en norsk cola flaske på 1,5 liter. Ser man på mitt inntak av drikken hver dag, så får jeg i meg i overkant av 477 gram sukker hvert døgn.

Det tilsvarer godt over 14 kilo hver måned eller nesten 175 kilo sukker i året!

Ernæringsfysiologer mener at 50 gram sukker i døgnet gjennom mat og drikke er innafor, eller 18,5 kilo i året om man vil. Dermed kan man trygt si det finnes potensiale til reduksjon for min del, med mitt inntak på opp under 175 kilo sukker i året.

Med så mye cola, så er det også mye som svekker kroppen. Blodsukkeret er konstant høyt, leveren omdanner sukkeret til fett og pupillene utvider seg. I tillegg vil man få en irritasjon og bli sløvere i hjernen. Når jeg tisser så forsvinner vannet i brusen, mens sukkeret blir igjen i kroppen. Den normale trøttheten i hjernen forsvinner, og søvnen blir ødelagt.

Hvordan vet jeg dette?

Jo fordi jeg nettopp har begynt å lese på alle bivirkningene med koffein drikken, noe jeg helt bevisst har holdt meg langt, langt unna tidligere.

Litt humoristisk så ser jeg nå baktankene til gutta på jobb. De vil ikke bare ha en levende medarbeider, de vil ha en smartere freelancer også. Det siste får vi nå se på.

Jeg vil påstå at jeg utad er en pratsom og snill kar med mye humor. Men de som er tettest på meg, som familien, venner og gutta på kontoret på Strøget, ser også en annen side av meg.

Jeg som aldri kunne være gretten er det nå, på gitte tidspunkt. Sløvheten og husken min har falt til et nivå som ikke er relevant for en frisk person på min alder. Summen av latskapen og det som går inn munnen min hvert døgn, er en direkte årsak til den jeg er. Jeg må nok også innrømme at jeg har måtte ta noen «hvite løgner». Selvpålagt alt sammen.

Av alle de endringene som jeg må endre og som dere vil bli kjent med videre, så er nok brusen, nikotinen og matvanene mine de verste.

Jeg har også nettopp begynt å flytte kroppen min på 92 kilo mer bort fra tastaturet og sofaen. Skogen og veiene har begynt å se mine joggesko de siste dagene, der også kroppen får kjenne yogaens verden i disse første dagene og ukene av «mitt nye liv».

 

Hilsen Jan Reidar