Leserinnlegg: En hilsen til Odd Gunnar Tveit fra jentene på Homotoppen

HOMOTOPPEN. Frida Bjorvatn (til venstre) og Veronica Slettedal kaller huset sitt Homotoppen. De gleder seg til dagen de skal gifte seg i Birkenes kirke.

Vi vil begynne med å få en ting klinkende klart – at du, Odd Gunnar Tveit, sammenligner homofili med pedofili er det groveste, mest ondskapsfulle, hetsende og URIKTIGE påstanden vi har fått høre i hele våre liv. Å hvis DU mener at pedofili er en legning, så må vi bare få opplyse deg om at det er heterofili også, som vi går ut ifra at din legning er. At du i tillegg bruker ordene «stakkarslige homoene» er for oss uhørt og helt feil. Faktisk, så syntes vi personer med dine holdninger og syn på andre mennesker er farlig og skremmende, spesielt av deg som politiker. At du som mobber, trakasserer og kommer med så grove uriktige opplysninger, får lov til å sitte i et kommunestyre med makt, er helt uforståelig for oss. At du velger å kalle «oss» stakkarslige er helt feil, for det er ikke synd på oss. Det er deg som er stakkarslig som har disse meningene.

Heldigvis har de aller fleste i Norge forstått at homofile er akkurat som alle andre. Du tilhører den lille andelen av befolkningen som enda ikke har innsett dette, og må klamre seg til bibelen for å forsvare sine meninger.

Den som tier samtykker sies det, men vi kunne ikke høre på dette våset mer. Kan du, som ordfører – Gyro Heia? Bør ikke slik oppførsel få konsekvenser? Eller er det akseptabelt at en som sitter i kommunestyret får lov å komme med disse uttalelsene?

Vi er takknemlig for at heterofile borkiser også tørr å rope ut at dette ikke er greit, i andre innlegg i avisa. TAKK!

Vi kan ikke forstå hvorfor du, Odd Gunnar, ikke klarer å se at vi som lesbisk par bare er vanlige menneske akkurat som deg!? Hvorfor skal ikke vi som kristne og homofile få lov til å gifte oss i kirken når kirken selv tillater dette?  Vi vet hva bibelen sier, og vi vet også at Gud elsker alle for den de er uansett. Du må huske på at i bibelen står det; «størst av alt er kjærligheten».

Vi gleder oss til dagen vi skal gifte oss i Birkenes kirke og kommer aldri til å la oss stoppe av dine synspunkter. Men vi lurer på om sogneprestene Torill Farstad Dahl og Frode Eikrem vil vie homofile i kirkene i Birkenes?

Når vi først er inne på temaet, så har du kanskje heller ikke fått med deg hvorfor vi må gå i Pride parade? Det skal vi fortelle deg – det er på grunn av mennesker som deg, med slikt dårlig menneskesyn som ikke kan komme seg videre i dagens samfunn. Vi leste en artikkel om Siv Jensen sin «homobestevenn» pris. Der du kommenterte at du ikke likte dette, og at hun burde latt være å ta imot prisen. Hvis du mener at hun ikke burde fronte sitt syn på homofili i offentligheten, så bør du kanskje ta en titt i speilet selv.

Forrige uke var jeg (Frida) med min bestevenn for at hun skulle døpes som voksen. Selv om hun er døpt som barn, vil hun vise Jesus at hun vil leve et liv med han. Jeg er hennes aller beste venn – og hun elsker meg som venn uavhengig av min legning. Hvis det hadde fantes en Pride parade på Birkeland er jeg sikker på at hun var den som ville gått først og ropt høyest. Hvorfor tie for KJÆRLIGHET OG MANGFOLD uavhengig av religion?!

Du skriver også at man gjerne må kunne flagge med regnbueflagget hjemme i hagen sin. Vi gjør det, men vet du hva? Flagget er blitt stjålet to ganger allerede. Tydelig firt ned av folk som har vært i hagen vår om natten. I VÅR hage, på VÅR trygge plass.

Skal vi fortelle deg hvorfor? For å bruke ditt eget begrep – på grunn av stakkarslige mennesker som deg, som sitter med makt og fyrer løs med gammeldags bullshit som kan påvirker andre i din krets. Tror du barna blir født med slike syn og holdninger? Nei, de læres av de voksne. Et lite tips til deg, Odd Gunnar: «Vær mot andre slik du vil andre skal være mot deg» og verden hadde vært et bedre sted. Ikke lær barna deres om at homofili kan kureres eller er en synd. Det er DETTE som er vranglære. La folk elske hvem de vil, å ikke bruk din maktposisjon til å fortelle noe annet.

Dine meninger er offentlige og folk vil huske deg for dem, husk på det. Tenk på hva du roper om, hvem du kan såre og hvorfor du gjør det. Vil du bli husket som «homohateren» på Birkeland eller for en som gjør noe godt for samfunnet her? Finner du din beste nattesøvn og ro i sjela når du vet at din mening kan skade barn og voksne psykisk? Er det så viktig for deg å blande seg inn i andres kjærlighetsliv, eller bør du kanskje fokuserer på ditt eget heller? Har vi ikke spurt om din mening, trenger du ikke si noe heller.

Heldigvis så har vi ikke opplevd hets av folk på Birkeland. De fleste her er gode mennesker med et normalt syn på kjærligheten og aksepterer at man kan være skeiv.

Vi lever et normalt liv, for det er jo det vi er – normale mennesker. Så hvorfor skal andre blande seg i hvem vi skal elske eller ha en mening om hvor vi skal gifte oss og ikke? Det er vel vårt valg.

Det du mener påvirker ikke vårt liv på noen som helst måte, men vi ønsker heller å si takk for alle borkisene som sender kjærlighet og behandler andre mennesker med likeverd og respekt.

Odd Gunnar, husk at vi alle bare er MENNESKER.

Og vi vil avslutningsvis si at du er hjertelig velkommen til oss på en kaffiskvett her på Homotoppen hvor regnbueflagget for alltid vil vaie til topps, og hvor det blir større og større for hver gang det blir tatt ned av uvedkommende.

Hos oss er alle velkomne. Størst av alt er kjærligheten!

 

Frida Bjorvatn og Veronica Slettedal

_____________

Leserinnlegg