Skytebanen i Flakke loner – godkjente leieavtalen med Politiet

(Arkivfoto)

Politiets leieavtale for skytebanen i Flakke loner var oppe til diskusjon i sist møte i kommunestyret. Der ble kommunedirektørens forslag til slutt vedtatt, med et tilleggsforslag.

Det ble noe diskusjon blant kommunestyrerepresentantene rundt dette med skyting og bråket det medfører seg for beboere rundt Flakk og på Camp Flakksvann.

Kommunedirektørens forslag:

1. Kommunestyret godkjenner avtalen «Leieavtale Skytebaner og bygg- og lagermodul Agder politidistrikt».

2. Kommunedirektøren gis mandat til å gå videre med prosjektet i sin helhet basert på KS-vedtak.

Det var noe diskusjon mellom Høyre-politikere og Ruth Kylland Martinsen fra Felleslista SV/MDG i forkant. Når saken ble diskutert gikk nevnte Kylland Martinsen først på talerstolen.

– Jeg innser at jeg sannsynlig blir i mindretall, men en utsettelse av saken kunne vært lurt her. Dette for å få med seg de berørte parter på mer enn et møte rundt saken, som ble avholdt i mai. Vi ønsker mindre skyting og innenfor tidsrom på dagen og ikke skyting i skoleferien.

Fra administrasjonen sin side ble det fortalt at det aldri har vært noen avtale rundt skytetider.

Det var tydelig at Høyre-siden var opptatt av endringer eller utsettelse.

Både Ivar Aanesland, Silje Bjørnarå Drangsholt og Arild Windsland fra Høyre hadde replikker etter Kyllands sitt innlegg.

– Hvilke forsikringer har vi på pris, spurte Windsland. –Dette er krevende og uoversiktlig for de det gjelder la Bjørnarå Drangsholt til. Ivar Aanesland var mer konkret; –Dette er trist, og jeg kommer til å stemme imot.

Før votering ble det lagt inn et ekstra forslag som de fleste kunne enes om. I tillegg til kommunedirektørens forslag ble et tilleggsforslag lagt til av Anders Snøløs Topland (Sp) som lød som følger:

– Berørte parter skal sikres medvirkning, oppfølging og tilbakemelding på innspill.

Det ble først votert på kommunedirektørens vedtak. Her stemte hele kommunestyret for, utenom Ivar Aanesland fra Høyre.

Tilleggsforslaget fra Topland ble også vedtatt med 20 stemmer, mot Vibeke Tobiassen (Ap) sin stemme.