– Å redusere eiendomsskatten – det er den viktigste saken for oss

 

Ja, nå går jeg inn i den 13. valgkampen i kommune-, fylkes- og stortingsvalgkamp. Det har vært noen oppturer og nedturer for vår del i Frp.

FrP hadde representanter i kommunestyre i 80-tallet, men laget ble lagt ned. Siden 1999 har FrP hatt representanter i kommunestyre. Fra 1999 til 2023 har FrP hatt 1, 3, 4, 2, 2 og 2 representanter i kommunestyret.

Vi har vært Birkenes største parti ved ett stortingsvalg, da vi fikk 666 stemmer. Det var moro og en opplevelse som jeg sent glemmer.

Noe jeg ikke kan forstå, er Høyres framgang på meningsmåling sentralt. Ap taper på høye strømregning, høye matpriser, drivstoffprisen og høye skatter. Høyres alternative budsjett er nesten like dårlig som Ap og Senterpartiets budsjett.

Hvorfor går folk over til Høyre, som har nesten lik politikk på de områdene jeg har nevnt?

Mens Frp som foreslår halvering av matmoms, reduserte drivstoffpriser, 50 kilowatt i strømpris og lågere skatter ikke har blitt belønnet med framgang på meiningsmålingane.

Valgkampsakene for FrP blir å redusere eiendomsskatten. Det er den viktigste saken for oss i FrP. Det har stor betydning for vanlige innbyggere, som sliter med å få endene til å møtes. Derfor kan ikke FrP gå ut i valgkamp å love alt mulig. Vi har ikke ei pengepresse som vi kan starte opp. Jeg tror at folk har forståelse for at vi prioriterer de som har det aller verst og må si nei til andre ting.

En viktig ting er at vi må se på utbyggingen. Det har blitt dyre utbygginger de siste årene. Vi må tenke at det ikke trenger å være arkitekttegnet, men standard bygg som vi trenger og som alltid er billigere.

Mens jeg er opptatt av alt mulig i kommunen, så har min venn Karl Solli fra FrP konsentrert seg om at det må bli billigere alternativ i utbyggingene. Jeg og Karl har samarbeidet i over 25 år uten å si ett stygt ord til hverandre. Men vi har vært uenige noen ganger.

En annen sak er pålegget fra Brussel om at godkjente private kloakkanlegg må godkjennes på nytt. Der må kommunen være knallhard mot staten og si at vi ikke går med på at ei godkjenning har tilbakevirkende kraft.

Jeg er liberale i utbyggingssaker, mens jeg er konservativ i verdisaker. Vi i Birkenes Frp er vel mere verdikonservativ enn Høyre og Senterpartiet og Arbeiderpartiet.

Jeg vet ikke hvordan valget går, siden jeg ikke er kumulert. Selvfølgelig ønsker jeg å fortsette, men det er velgerne som må bestemme om de er fornøyd med arbeide jeg har gjort.

Men jeg er like motivert som for 24 år siden. Jeg har også en flott gjeng som jeg samarbeider med, og som står på for partiet og som jeg kan stole på. Jeg har sagt til noen at vi har bare ei jente på lista. Men når jenta er så fantastisk så trenger vi ikke flere.

Som jeg har sagt av og til. Hvis du ikke stemmer FrP, så er det best å ikke stemme.

Uansett valgresultat, så blir det blautkake etter valget. Enten blir det for å trøste eller så blir det å feire.

 

Odd Gunnar Tveit

 

 

______________________________________________________

Dette er et eksternt innlegg. Standpunktene er skribentens egne.