Leserinnlegg fra Silje Bjørnarå Drangsholt (Sp): – Min kommentar til varaordfører og nestleder i Birkenes Arbeiderparti

 

Jeg synes det er meget spesielt at varaordfører og nesteleder i Birkenes Arbeiderparti i forrige Birkenesavisa oppfordrer alle lesere til å nøye sammenligne to vidt forskjellige leserinnlegg.

På den ene måten synes jeg det er veldig uheldig å gi ut et så tydelig signal om at det ikke ønskes rom for alle saker som berører folk. Og trekke det så langt som Christiansen og nestlederen i Birkenes Arbeiderparti gjør, med å svare Peder Johan Pedersen med å oppfordre leserne til å studere avisen nøye og spesielt plassering til disse to leserinnleggene, er for meg en usmakelig hersketeknikk.

Hva vil de oppnå? Er det et stikk til redaktøren i Birkenesavisa som har satt disse innleggene side om side, eller er det et respektløst forsøk på å bruke den ene saken til å slå i hjel den andre med? Og hva er egentlig svaret til Pedersen?

Det er klart at menneskets mulighet til å leve et verdig liv er viktigst, det tror jeg de fleste innbyggerne og politikerne i vår kommune er enig i. Men det betyr ikke at vi ikke skal engasjere oss i andre mindre viktige saker, jeg håper virkelig ikke jeg er alene om å mene det. Jeg ønsker ikke at folk skal la vær å ytre sine meninger i fare for at det finnes saker som er viktigere. Det vil stort sett alltid finnes saker som er viktigere, men det betyr ikke at mindre viktige saker IKKE er verdt å kjempe for.

Jeg biter meg også merke i det nest siste avsnittet til varaordfører og nestleder i Birkenes Arbeiderparti, sitat:

«Vi tenker det er nok nå. Vi tenker at de voksne snart må komme hjem. Se hva som egentlig er viktig. Akkurat nå. Se hvor debatt, tid og ressurser egentlig må settes inn.»

Og enn kan jo lure, fulgte ikke de voksne med i debatten forrige møterunde? For jeg kunne ikke vært mere enig i dette avsnittet. Selv jeg som kommunestyrets yngste representant føler jeg er voksen nok til å forstå nettopp dette. Akkurat nå burde vi se hvor tid og ressurser egentlig må settes inn, jeg kunne ikke vært mere enig!

Og jeg er også enig i at, «det er nok nå». Og det var nettopp det som var et av mine viktigste budskap fra talerstolen forrige kommunestyre når vi skulle behandle søknaden for utsatt frist for bygging av Oddeheia og Bjelkeberg. Det er virkelig nok nå! Det er på høy tid at vi bruker ressursene våre på andre saker, vindkraftsaken har spist opp alt for mye av administrasjonen og politikernes tid, og dette vet vi at har gått på bekostning av andre viktige saker i vår kommune.

Så med disse ord og siste møterunde friskt i minne, så synes jeg at dette leserinnlegget var rotløst. Det var også ganske respektløst og «lite voksent» om jeg skal tillate meg å bruke varaordførerens språk!

 

Silje Bjørnarå Drangsholt
Birkenes Senterparti

 

LESERINNLEGG