Stortap for BIL-damene

TROR PÅ HALVERT SESONG: Trener for Birkenes ILs damer A i 3. divisjon, Trond Endresen, tror fort fotballsesongen 2020 kan bli halvert som følge av tiltakene for å hindre spredning av koronaviruset.

Birkenes ILs 4. divisjonsdamer måtte tåle stortap for Gimletroll 3 i en kamp treneren karakteriserer som «den dårligste kampen vi har spilt siden vi starta damelaget».

– Det var det desiderte lavmål. Nærmest parodi. Meget skuffende!

BIL-trener Trond Endresen er ikke nådig etter stortapet på Prestheia-kunstgresset torsdag kveld.

– Det er et lag vi absolutt skal slå. Vi spilte jo jevnt med andrelaget deres for bare noen uker siden, påpeker Endresen, som ser hjemmelaget ta ledelsen etter bare fem minutter på et langskudd BIL-målvakten absolutt burde tatt.

Gimletroll dobler etter ti minutter på et gjennomspill, før Trine Birkeland reduserer på straffe. Reduseringen hjelper lite når passive BIL-spillere lar vertene spasere inn 3-1 få minutter etter. Når Gimletroll legger på til 4-1 i siste spilleminutt av første omgang ser det virkelig mørkt ut for hvittrøyene.

Ny giv og ny tabbe

I pausen maner BIL-treneren til innsats og fokus og gjør noen endringer på laget. Det gir resultat umiddelbart, selv om Gimletroll-målvakten må ta mye av æren for Hanne Hellelands redusering, når hun slipper et flatt langskudd forbi seg og i mål.

Nå øyner BIL-damene en mulighet til å spille seg inn i kampen igjen, og kjører på for ny redusering. For bare å få et nytt slag i trynet når BIL-målvakten kopierer tabben til kollegaen i motsatt mål og slipper inn en hard markkryper rett på keeper.

Nå går lufta ut av BIL-ballongen, og hjemmelaget får putte på ytterligere to ganger før andre omgang er halvspilt.

Varsler oppvaskprat

Mot slutten av kampen har lagene hver sin store mulighet, men nå er målvaktene våkne og på plass og avverger skuddene. Dermed ebber det ut med 7-2-seier til de oransje og sorte.

– Ekstremt irriterende, for dette var et mye dårligere lag enn Gimletroll 2, som vi spilte jevnt med og tapte knepent mot, gjentar Trond Endresen.

Nå blir det oppvask på neste trening.

– Vi må ta en lang prat og høre hva spillerne tenker om prestasjonen, spille ballen litt over til dem, rett og slett. Det nytter ikke å legge seg ned og gi opp. Vi har noen kamper igjen, så jeg håper vi bretter opp ermene og viser at dette er ikke oss, sier BIL-treneren.

Gimletroll 3 – Birkenes 7-2 (4-1)

Bane: Prestheia kunstgress

Mål: 1-0 (5), 2-0 (10), 2-1 (17) Trine Birkeland (str.), 3-1 (29, 4-1 (45), 4-2 (49) Hanne Helleland, 5-2 (54), 6-2 (62), 7-2 (63)

BILs lag (1-4-2-3-1): H. Ohrvik – M. Mosfjell, S.A. Sørlien, T. Birkeland, S. Ohrvik – L. Bergstrøm Kristengård, H.S. Aronsen – E. Skomedal Kræmer, H. Helleland, H. Mollestad – C. Stray Imenes. Benytta innbyttere: E. Nordanger, T. Strigen Reiersølmoen, P. Haus.