Kontrollert seier for BIL-jentene

MÅLMASKIN. Christina Stray Imenes blir gratulert av sine lagvenninner etter å ha satt inn sin andre scoring.

Birkenes hadde få problemer med å slå Gimletroll 2 og kunne relativt enkelt innkassere årets første trepoenger. Spesielt 1. omgang lukta det skikkelig svidd av.

Det var revansjelystne BIL-jenter som entret kunstgressmatta på Solsletta i Tveit denne torsdagskvelden. Idét dommeren blåste igang kampen fløy de rett i strupen på vertene og allerede etter 2 minutter smalt det i metallet. Christina Stray Imenes prøvde lykken fra distanse, men keeper fikk ei hånd på det gode skuddet og ballen føyk videre i tverrliggeren. Returen ble klarert av paniske Gimletroll-spillere. Tonen var satt, og etter 8 minutter kom det fortjente ledermålet.

Like utafor hjemmelagets 16-meter fikk Elice Kræmer krangla ballen videre til Johanna Fedeler, som sendte i vei et skudd som gikk via en forsvarer og til side for keeper. 1-0 til Birkenes og ikke mange minuttene etterpå måtte Gimletrolls burvokter nok en gang ta den tunge turen i nettet og hente ut ballen.

Igjen var Elice på farta. Denne ganga fløy ho nedover høyresida og fant Christina Stray Imenes inne i feltet, som lurte bort et par forsvarere før ho hamra inn 2-0. To strålende prestasjoner av de rutinerte angrepsspillerne.

Birkenes fortsatte å dominere på Solsletta og etter en halvtime var det Hanne Hellelands tur til å bli forhindra av tverrliggeren. Slegga fra Væting banka til fra langt hold, men akkurat som i starten av omgangen slo målvakta ballen i tverrliggeren. Heller ikke denne ganga ble det noe av returen.

Så litt mot spillets gang reduserte vertene da de utnytta en stygg pasningsfeil på tvers på BILs banehalvdel. Stillinga var nå 1-2 og plutselig var Gimletroll med i kampen igjen. En kunne ane litt nervøsitet hos de hvite og blå, men det fikk de rista kjapt av seg.

For som mot Våg i forrige runde avslutta de 1. omgang råsterkt og banka inn 2 mål på få minutter. Først kunne Elice enkelt øke ledelsen aleine med keeper etter godt samarbeid med Christina. Og sekunder før pause ble en corner klarert ut til Hanne som prøvde seg med et skudd fra omkring 20 meter. Gimletroll fikk først blokkert på femmeteren, men Christina lukta hvor ballen kom til å ende opp og fikk pirka inn gjestenes 4. mål for kvelden.

2. omgang ble i forhold til den første et ganske stort gjesp. Begge lagene sleit med banespillet og nærduellene florerte. BIL burde nok scora minst to mål til, men begge gangene ble Christina litt for ubesluttsom aleine med keeper og hattricket ho hadde så lyst på uteble. Ledelsen var likevel aldri trua og Gimletrolls nest beste hadde fint lite å by på offensivt. Helt på tampen kunne de fått et trøstemål, men Christine Andresen leverte en strålende redning helt nede ved stolperota.

Dermed endte det med en solid 4-1 seier til Birkenes og endelig kunne jentene slippe jubelen løs for tre etterlengtede og viktige poeng. Trener Aanund Aamlid smilte fra øre til øre og hadde stort sett bare positive ting å si om lagets innsats.

-Deilig seier! Nå er vi igang! Vi spiller fotball akkurat som vi skal spille. Mange bevegelser, mye løpsvilje, gode defensive valg og det høye presset satt som det skulle. Jeg er ekstremt godt fornøyd med 1. omgang, så får det heller bare være at de siste 45 minuttene blir litt rotete. Jentene får nok litt høye skuldre og det tråkkes litt for mye på ball. Men alt i alt så skal vi være veldig tilfredse med gjennomføringa av denne kampen.

Neste kamp spilles ikke før 8. mai i Lyngdal så da har laget god tid på å forberede seg til et historisk sett vanskelig borteoppgjør.