Unggutta ypper seg

SCORET HATTRICK: Med to mål i første omgang og ett i andre lagde 18 år gamle Vemund Mollestad Rislaa sitt første hattrick i A-lagsdrakta i treningskampen mot Express.

FOTBALL. Ett mål av 17 år gamle Ørjan Hansen og hattrick av 18 år gamle Vemund Mollestad Rislaa ga BIL-seier over hardtsatsende Express.
Med en gjennomsnittsalder på rundt 20 år er det knytta en viss spenning til hvordan Birkenes ILs A-lag vil hevde seg i årets 4. divisjon i fotball. Skal vi dømme etter de to første treningskampene kan det bli gøy å gå på kamp i Birkenesparken i år også. Første treningskamp, mot Tveit i januar, endte 1-1 etter en godt taktisk gjennomført kamp av Trond Endresens unge mannskap. Forrige søndag sto Express på andre halvdel på Fevik-kunstgresset. Fevikingene forventes å kjempe i toppen av 4. divisjon i år. Det lot ikke birkenesungdommen seg skremme av. Etter en nølende start på det glatte underlaget, tok BIL og Vemund Mollestad Rislaa styringa i kampen. Ledermålet kommer etter aggressivt press på midten, ballen spilles ut på høyrekanten til Vemund som skjærer inn i feltet og setter den i nettet via et Express-bein. BIL-unggutta fortsetter det aggressive presset og setter inn ytterligere to mål, ved Ørjan Hansen og Vemund igjen, før Express får lov å fastsette pauseresultatet til 3-1. Spesielt 3-0-målet er trener Trond Endresen fornøyd med.
– Et mønsterangrep, akkurat sånn vi ønsker og framstå i år, med eksplosivitet og hurtige overganger etter ballgjenvinning, presiserer han.
Etter hvilen jevner kampen seg ut, men de unge BIL-spillerne viser stor disiplin og følger perfekt taktikken som ble lagt før kampen. Det resulterer i mange brudd på midten og flotte overganger med hurtig pasningspill langs bakken i lengderetningen. 4-1 kommer etter 70 minutter når Vemund klinker ballen knallhardt i nettet fra 12-13 meters hold etter flott forarbeid av Elias Christiansen og Ørjan Hansen.
De siste 20 minuttene har hjemmelaget ballen mest, men kaptein Glen Jørgensen og resten av den hvitkledde forsvarsfireren har god kontroll på det som kommer. Express får imidlertid sin redusering åtte minutter før slutt når de kopierer BIL-modellen med ballvinning på midten og hurtig kontraangrep.
I Kushtrim Maxharrajs, Christefer Masouds, Steffen Jørgensens og Florentin Selmanis skadefravær fikk 15 år gamle Christer Dahle og 17-åringene Markus Tange Jensen og Kristoffer Suggelia sin A-lagsdebut denne søndagen. De gjorde alle sine saker bra.
Kommende søndag møter BILs unggutter ventelig tøffere treningsmotstand når seriefavoritt Randesund tar oppstilling på andre banehalvdel i Sørlandshallen. Kanskje verd et besøk for de som liker å følge birkenesfotballen?