Pallplass for Birkeland

VIL TILBAKE TIL VERDENSCUPEN: – I selve konkurransen merker en ikke så mye, bortsett fra at det er mindre publikum, men en ønsker selvfølgelig å være på den største arenaen, sier Lars Helge Birkeland som for øyeblikket er degradert til IBU-cuplaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland fortsetter å levere solide løp i IBU-cupen i skiskyting. Onsdag ble han nummer tre på normaldistansen i østerrikske Obertilliach.

Dermed la Birkeland inn nok en god søknad om å komme inn på det norske herrelaget i verdenscupen. 31-åringen vant to løp i IBU-cupen forrige uke.

Onsdag kjempet Birkeland om seieren helt til siste skyting. Han hadde bommet én gang før det og kom inn til skyting likt med ukraineren Sergej Semenov og tyskeren Lucas Fratzscher.

Semenov traff alle fem blinkene, mens Birkeland og Fratzscher pådro seg hvert sitt tilleggsminutt. Dermed vant Semenov, mens Fratzscher avsluttet sterkere enn Birkeland og slo nordmannen med ti sekunder.

Sindre Fjellheim (2 bom) ble nummer seks på den forkortede normaldistansen på 15 kilometer. På plassen bak ham fulgte Endre Strømsheim (2 bom). Sivert Bakken ble nummer 12, Håvard Bogetveit nummer 32 og Aleksander Fjeld Andersen nummer 43.

Nevnte Andersen gikk for Norge i verdenscupen i Hochfilzen sist uke. Til de kommende rennene i Annecy er det Fredrik Gjesbakk som har fått den sjette plassen i verdenscuplaget framfor Birkeland.

De øvrige skiskytterne på herrelaget i verdenscupen er Johannes Thingnes Bø, Tarjei Bø, Vetle Sjåstad Christiansen, Erlend Bjøntegaard og Johannes Dale.