Savner norsk frokost

SKISKYTING: Martin Uldal i sporet i Sarejevo i fjor. FOTO: ALEKSANDAR DJOROVIC

Deltakelsen i Ungdoms-OL i Sarajevo har vært en opplevelse for Martin Uldal, selv om sykdom og bomskudd satte en stopper for medaljesjansene.

34. plass på tirsdagens sprintdistanse og 24. plass på normalprogrammet dagen etter var ikke akkurat det skiskyttertalentet fra Speidervegen på Birkeland hadde håpet på.

– Jeg var litt syk noen dager før sprinten, så jeg trente ikke de siste to dagene før løpet. Jeg kjente at jeg var veldig seig i kroppen, det var tungt å gå, og så bomma jeg på én på ligg og tre på stå, så det var heilt håplaust, sier Martin Uldal til Birkenesavisa.

Bedre på normalen

På normalen var den fysiske formen bedre, men innsatsen på standplass sto ikke i stil.

– Det løsna veldig på ski. Jeg skjøt fullt hus på første og gikk ut fra skyting på tredjeplass. Men så ble det tre bom, så to bom og to bom til. Sju bom er altfor mye, sier 17-åringen selvkritisk.

Nysnø og tunge løyper gjorde det ikke lettere. Heller ikke at skiskytterstadion ligger på 1.300 meters høyde i Sarajevo.

– Jeg merka det litt, det var veldig tungt å gå, sier Uldal.

– 24. plass i Ungdoms-OL er vel ikke så galt?

– Nei, men det er veldig varierende nivå. Noen land har med løpere som ikke er spesielt gode, men de beste, som franskmennene og tyskerne, er veldig gode, svarer skiskytteren.

Stort arrangement

Manglende sportslig suksess til tross, Ungdoms-OL, eller European Youth Olympic Festival (EYOF), som det egentlig heter, har vært en opplevelse 17-åringen ikke ville vært foruten.

– Det er et stort arrangement, og det er gøy å være med. Det er mange forskjellige land med, og det er masse bytting av pins og sånn, forteller birkelandsgutten.

Han har knytta kontakter med utøvere fra andre land gjennom oppholdet i Sarajevo.

– Vi har blitt litt kjent med franskmennene. Det er greie folk. Han som vant sprinten er halvt norsk, så vi har vært litt med ham i dag, sier Uldal.

Savner grovbrød

De norske skiskytterne bor på hotell i utkanten av Sarajevo.

– Hotellet er helt greit, men maten er litt annerledes, maten og luktene, forteller Martin Uldal.

Han savner den norske frokosten.

– Det er vanskelig å få tak i brød til frokost. Det savner jeg, bekrefter 17-åringen, som blir turist de siste to dagene før den norske troppen setter kursen hjemover.

Fredagens mixstafetter måtte han se fra sidelinja, lørdag ble det hjemreise.

– Det blir litt godt og litt kjedelig å komme hjem. Jeg kommer til å savne å være her, for det har vært en opplevelse. Men jeg kommer ikke til å savne maten. Jeg gleder meg til vanlig brødskive og kald melk til frokost, sier skiskyttertalentet.

Hjem til NM

Vel hjemme på Lillehammer, hvor han går andre året på NTG (Norges Toppidrettsgymnas), skal 17-åringen lade opp til junior-NM som går på Østre Toten neste helg.

– Jeg håper på medalje. Jeg skal i alle fall vise at jeg kan klare å treffe litt, for jeg har skutt altfor dårlig her nede, sier han til Birkenesavisa på telefon fra Sarajevo i Bosnia-Hercegovina.