700.000 så OL-debuten

Pyeongchang: Johannes Thingnes Bø og Lars helge Birkeland på 20 km skiskyting i Alpensia Biathlon Centre under vinter-OL i Pyeongchang. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hele 700.000 nordmenn så OL-debuten til Lars Helge Birkeland.

TVNorge og Discovery traff blink da Johannes Thingnes Bø tok OL-gull torsdag. På det meste satt hele 700.000 nordmenn foran TV-skjermen da gullet ble sikret.

Torsdag tok Norge tre gull, to sølv og en bronse i De olympiske leker i Pyeongchang. Medaljerushet sørget også for historisk høye seertall for TVNorge og Discovery.

Det hele startet da Aksel Lund Svindal sikret OL-gull i utfor foran lagkameraten Kjetil Jansrud. Deretter kjørte Ragnhild Mowinckel inn til Norges første medalje i kvinnealpint på 80 år med sølv i storslalåm.

Ragnhild Haga tok langrennsgullet på 10 kilometer fri teknikk, mens Marit Bjørgen knep bronsen. Det hele ble avsluttet med at Johannes Thingnes Bø tok OL-gull på skiskytternes normaldistanse.

Og det var sistnevntes gull som samlet flest seere. På det meste satt hele 700.000 nordmenn foran TV-skjermen, mens 560.000 fulgte løpet i snitt.

Gull-løpet til Ragnhild Haga ble sett av 402.000 i snitt, mens 77.000 var oppe klokken 3.30 for å få med seg at Svindal og Jansrud hentet hjem de to gjeveste medaljene i utfor. Kvinnenes 15 kilometer skiskyting hadde for øvrig 434 000 seere i snitt.

Tallene viser en seerandel på 56 prosent i totalbefolkningen, og 60 prosent i den kommersielle målgruppen, personer fra 15 til 50 år.

– Aldri før har en så stor andel av norske TV-seere fulgt våre sendinger gjennom en hel dag, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i TVNorge og Discovery Networks.

I tillegg ble det notert nesten 350 000 startede strømmer på strømmetjenestene, også det er bestenotering så langt i OL.

LIGGENDE: Lars Helge Birkeland under torsdagens 20 kilometer skiskyting. Foto: Andreas Hillergren / TT