Etterlengtet seier

Til tross for at Birkenes så vidt klarte å stille lag, ble det tre poeng borte mot Farsund mandag kveld.
— Gøy det, å endelig vinne igjen, gliser trener Jørg Johnsen. Seieren satt imidlertid langt inne.
— Jeg synes vi var best i første omgang, men i andre overtok de fullstendig. Da hadde vi vel ikke en eneste målsjanse, innrømmer BIL-treneren.
Det sto 1-1 til pause, etter at Rune Imenes sendte Birkenes i ledelsen med et kanonskudd helt oppe i vinkelen fra 25 meter en halvtime ut i omgangen. Ett minutt før hvilen utlignet vertene på en noe heldig idømt straffe.

I andre omgang var det stort sett ett lag på banen, helt til det sto igjen ett minutt av ordinært tid. Da steg kaptein John Magne Røynås til værs og skallet et innlegg fra Rune Imenes kontant i nettet. Seieren sørget for at Birkenes holder stand på 4. plass på 4. divisjonstabellen med 29 poeng. Det er tre poeng bak Vindbjart 2, som har to kamper mindre spilt, og to poeng foran Hisøy, som har én kamp mindre spilt. Leder gjør fortsatt suverene Donn, som nå har 13 poengs (!) forsprang på Våg, og dét med én kamp mindre spilt. På bunnen ligger Gimletroll og Farsund med henholdsvis 17 og 19 poeng.

Neste torsdag (15/9) kommer et Randesund-lag i sjaber høstform på besøk til Birkenesparken. Det bør bety et nytt innskudd på birkenesingenes poengkonto.
Tekst og foto: Bjørn Vidar Lie