Listhaug til maraton

1. MAI: Daværende Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug taler på Strømsø torg i Drammen 1. mai Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Den avgåtte justisminister skal dele ut premier på Steinsland.

– Dette er det største som har skjedd oss på Steinsland siden Jesus ble født. Fantastisk at Sylvi vil ta turen, sier Odd Gunnar Tveit til Fædrelandsvennen.

Første helga i mai går som vanlig Steinsland bygdemaraton av stabelen. Løperne som i år skal slite seg rundt Ogge, kan etter noen timers slit få tildelt den fortjente pokalen av selveste Sylvi Listhaug.

Det var i helga Tveit selv annonserte dette på Facebook-sidene til bygdemaratonet.

– Nå er det klart hvem som skal dele ut premiene 5 mai. Vi får storbesøk. Stortingsrepresentant Sylvi Listhaug har bekreftet at hun skal dele ut premiene, skrev Tveit, etterfulgt av tommel opp-symbol og et Israel-flagg.

Det er ingen tvil om at Tveit er en stor fan av den avgåtte justisministeren fra Fremskrittspartiet. Dagen før Listhaug trakk seg som justisminister, gikk Tveit ut i lokalavisa og slo fast at han er listhaugianer. Seinere har forøvrig Petter Ross meldt seg ut av Kristelig folkeparti, på grunn av bruduljene rundt justisministerens avgang.

Det er også klart at årets bygdemaraton blir det første i historien hvor halvmaraton introduseres som disiplin. I novemver fortalte Tveit til Birkenesavisa at han har blitt utsatt for press fra mange kanter.

– Jeg tror det kan bli positivt, for det har vært en del press fra folk. Så det er åpenbart et ønske om det, sa Tveit til lokalavisa den gang.

Også de som i Tveits øyne løper kort, bare 21 kilometer, vil få premier, og de vil altså bli delt ut av Listhaug. Det synes Tveit er stas.

– Hun er den beste av alle politikere vi har. Det blir en ære å få henne til gårds, selv om bygdemaraton selvsagt i seg selv er et upolitisk arrangement, sier Tveit til Fædrelandsvennen.

MARATON: Odd Gunnar Tveit under fjorårets Steinsland bygdemaraton.