Gir etter for press

Odd Gunnar Tveit har merket presset, og 5. mai kan du se resultatet.

– Jeg tror det kan bli positivt, for det har vært en del press fra folk. Så det er åpenbart et ønske om det, sier Odd Gunnar Tveit til Birkenesavisa.

Som normalt går Steinsland bygdemaraton av stabelen første lørdag i mai. Til neste år betyr det at datoen blir 5. mai. Det blir en merkedag for det tradisjonsrike maratonarrangementet, men Tveit selv har ingen planer om å delta.

– Nei, jeg er ingen springet og må holde meg til helmaraton. Jeg har løpt rundt 20 halvmaraton i karrieren, men det begynner å bli en stund siden, sier han.

Og det er altså halvmaraton som introduseres som disiplin når startskuddet går om et drøyt halvår. Tveit har lenge vært i tvil, men gir nå etter for presset, og lar folk løpe kortere.

– For folk som trener for gøy er det for langt med en maraton, men halvmaraton er ganske greit. Det blir samme opplegg for de som løper kort, med premier og alt mulig, sier han.

Ankepunktet hans mot å innføre en kortere distanse på Steinsland har vært en frykt for at færre skal løpe den klassiske maratondistansen på 42.195 meter. Folk som nøyer seg med halvparten vil til våren kunne følge maratonløperne på Steinsland i ti kilometer, før de kan ta snarveien over Klepp.

– Jeg tror endringa kan føre til at flere vil løpe, og hvis vi er heldige går det kanskje i balanse økonomisk til neste år, sier Tveit.