Krevende og idyllisk

Steinsland bygdemaraton har nå også halvmaraton.

For sjette gang innbyr Odd Gunnar Tveit og hans medhjelpere i Birkenes idrettslag til maratonløp. Det er start fra Steinsland, på grensa mellom Birkenes og Vennesla. Løpet arrangeres lørdag 5. mai og er ei løype rundt Ogge og med mål igjen på Steinsland.

Løypa går gjennom tre kommuner: Vennesla, Iveland og Birkenes.

Nytt av året er halvmaraton. Da løper en ikke rundt Ogge, men tar over fra Skjerkedalen til Vassbotn. Der kommer en inn igjen på maratonløypa. Dette nye tilbudet håper vi vil gi flere deltakere.

Steinsland bygdemaraton har fått svært god omtale av løpere de fem gangene det har blitt arrangert. Miljøet er spesielt. Alle får premier og minnediplomer. Og atmosfæren før, under og etter løpet har gjort sitt til at deltakerne har kommet igjen.

Et eksempel på originalitet og miljø, er en følgetraktor mellom hver drikkestasjon. Og alle, både deltakere og publikum, får servert bløtkake i målområdet, som er på gården der Odd Gunnar bor.

Løypa er nok krevende, men den går gjennom idylliske partier nær og rundt Ogge, vannet som har gitt Oggevatn sitt navn.

Det er klasseinndelinger for både kvinner og menn og litt ulike starttider, avhengig av løpslengde og antatt slutt-tid. Siste start er kl. 11.00. Påmelding og informasjon: Ring Odd Gunnar Tveit på telefon 90 17 07 19 eller på epost odd.gunnar.tveit@gmail.com.

Velkommen til maraton og halvmaraton på Steinsland lørdag 5. mai!

 

Oddvar Glidje

Leder i Birkenes idrettslag