Ordføreren protesterer

Kan miste tre millioner kroner dersom regjeringa får gjennom statsbudsjettet.

– Vi kan få en reduksjon i eiendomsskatt på tre millioner kroner dersom forslaget til endringer av eiendomsskatt går gjennom, sier ordfører Anders Christiansen (Ap).

I statsbudsjettet har Høyre og Fremskrittspartiet foreslått å fjerne eiendomsskatten på maskiner og produksjonsutstyr. Forslaget er ikke særlig nytt, og har blitt drøftet politisk flere ganger de siste årene. Christiansen orienterte om konsekvensene av forslaget under formannskapets møte tirsdag.

Blant dem som lokalt er tilhengere av å fjerne eiendomsskatten på produksjonsutstyr er Tone Foss By hos Foss fabrikker. Seinest under debatten om ny storkommune løftet hun dette fram som en kampsak dersom Birkenes ble med i Nye Kristiansand.

For kommunen betyr forslaget et inntektstap, og Christiansen sier dette i hovedsak skyldes beskatning av kraftlinjene som snirkler seg gjennom Birkenes.

– Jeg har allerede kastet meg på ett opprop for å protestere mot dette, og det handler jo om å sikre kommuneøkonomien, sier han.

Fædrelandsvennen har tidligere skrevet at Vennesla risikerer å tape 18 millioner kroner på endringene, mens Kvinesdal kan miste 20 millioner kroner. Endringer påvirker ikke beskatningen av kraftverk.