Håper på redusert skattetrykk

Bedriftslederen på Tollnes mener det spiller liten rolle for næringslivet om kommunen er stor eller liten. Så lenge den oppfører seg.

– Som bedriftsleder er min tilnærming at det blir sammenslåing uansett. For næringslivet betyr det minimalt så lenge vi får en velfungerende kommune som tar vare på næringslivet, sier Tone Foss By.

Etter å ha startet dagen på Herefoss, har K5-ordførerne torsdag formiddag funnet fram til industriområdet på Tollnes og Foss bad. Der møter de en administrerende direktør som aller helst vil snakke om skattenivået.

– Kommunen må legge til rette for næringsområder og behandle alle likt. Det gjelder ikke minst for eiendomsskatt. Dessuten håper jeg en storkommune kan arbeide mot beskatning på maskiner, noe vi har hatt en del kamper rundt, sier By.

Med stødig hånd gaider hun de fem ordførerne med følge rundt fabrikken. De får se en moderne bedrift med stadig større innslag av industriroboter som omsetter for rundt 100 millioner kroner.

– Det er vel forresten litt arrogant å si at det ikke spiller noe rolle om kommunene slår seg sammen. Det synet er nok farget av at vi har et veldig godt forhold til Birkenes kommune, sier By.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!