Målfest i parken

ÅPNET MÅLKONTOEN: Fjorårets toppscorer på BIL, Jakob Flakk, åpnet årets scoringskonto med to mål mot Froland i seriepremieren lørdag ettermiddag. Goalgetteren var også BILs bestemann i kampen mot fjorårets seriemestere. ARKIVFOTO

Det ble målrikt da Birkenes tok imot seriefavoritt Hånes i Birkenesparken.

Det var imidlertid gjestene som kunne juble høyest etter å ha scoret seks og sluppet inn tre.

– Vi taper for et bedre lag, det er det ingen tvil om. Men nok en gang slipper vi inn altfor mange unødvendige mål. Vi er altfor dårlige på dødball imot. Det er ikke nok folk som tar ansvar, tordner BIL-trener Tor Ivar Ruud etter kampslutt.

Han får støtte av Thomas Salvesen.

– Det er vi gamlegutta som svikter i dag. Unggutta skal ha ros for å komme inn og gjøre en skikkelig innsats, sier keeperveteranen.

Han velger å se framover, til onsdag 3. mai. Da venter Trauma borte.

– De har vært gjennom et generasjonsskifte, så der bør det være gode sjanser for tre poeng, tror BIL-keeperen.

Favorittene

Hånesingene må tåle favorittstempelet i årets 5. divisjon avdeling 1 etter å ha forsterket laget med fire 2. divisjonsspillere fra Vindbjart før sesongen. I Birkenesparken tirsdag kveld viste de seg stempelet verdig, men de fikk god hjelp av et tidvis passivt BIL-forsvar.

For birkenesingene sliter med aggressiviteten på defensiv dødball. Det ble veldig tydelig allerede etter to minutters spill, da en Hånes-spiller fikk lov å stange en corner i nettet uten at en hvitkledd forsvarer løftet en finger for å stoppe ham.

Drømmefrispark

Birkenesingene kom imidlertid raskt til hektene og utjevnet det spillemessige overtaket Hånes hadde innledningsvis. Etter 20 minutters spill får hjemmelaget frispark på cirka 30 meter. Jarl Erling «Huni» Andreassen legger ballen til rette, tar fart og klinker ballen i vinkelen til 1-1. Ren fotballkunst!

Hånes river til seg spillet igjen, og skaper flere store sjanser. Kun en lynrask BIL-keeper Thomas Salvesen og en oppmerksom venstreback Tor Ivar Berge holder læret ute av BIL-nettet. Drøye halvtimen er spilt når BIL-forsvaret på ny sliter med å klarere en dødball som sendes inn i feltet. Ballen havner til slutt på en Hånes-tupp og ekspederes i mål fra kort hold til 1-2.

Minuttet før pause holder en av de tidligere Vindbjart-stjernene lekestue med BIL-forsvaret og fastsetter pauseresultatet til 1-3 via krysset.

Friske unggutter

Andre omgang er drøye kvarteret gammel når gjestene går opp i 1-4 på et pent angrep som avsluttes med stil i motsatt nettvegg fra spiss vinkel. BIL-trener Tor Ivar Ruud sender innpå et par av ungguttene, og med friske bein på midten klarer hjemmelaget å kjempe seg inn i kampen igjen. Drøye kvarteret før slutt stanger Torgeir Holte inn en corner til 2-4. Og når innbytter Johannes Christiansen to minutter seinere setter inn 3-4-målet etter selv å ha gjort hele forarbeidet, begynner birkenesingene å tro at det umulige er mulig.

De får beholde troen i nøyaktig tre minutter. Da går en Hånes-spiller skrikende i bakken i BIL-feltet, og dommeren blåser straffe. Den settes kontant i nettet, utagbart for BIL-keeperen. Seks minutter før full tid setter en Hånes-spiss siste spikeren i BIL-kista når han kommer alene med keeper Salvesen etter å ha fått ballen servert på gullfat av en uheldig BIL-innbytter.