To seire ikke nok

FORNØYD MED TO AV TRE: – Det er bedre med to skikkelig bra løp og ett skikkelig dårlig, enn tre middels, sier Lars Helge Birkeland etter to seire og en 67. plass i IBU-cupen i italienske Ridnaun. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Lars Helge Birkeland tok to seire av tre mulige i IBU-cuprunden i italienske Ridnaun sist helg, men får likevel ikke gå neste runde i verdenscupen.

– Jeg hadde selvfølgelig håpet det skulle holde med to seire på tre løp, men jeg får ikke gjort noe med det, sier landslagsskiskytter Lars Helge Birkeland til Birkenesavisa.

Etter å ha truffet på 19 av 20 skudd og vunnet torsdagens supersprint, gikk han på en smell i lørdagens sprint. Tre bom og en relativt dårlig dag i sporet ga en begredelig 67. plass.

– Det var bare helt svart, en møkkadag, forteller 31-åringen.

Han kan ikke forklare hva som var galt, men bestemte seg for å glemme løpet fortest mulig.

Slo hardt tilbake

Det klarte han. Søndag var 31-åringen tilbake i godt slag både på standplass og i sporet. Med fullt hus – 20 treff på 20 skudd – feide han inn til seier på fellesstarten, seks sekunder foran tyske Roman Rees og 20 sekunder foran lagkamerat Håvard Gutubø Bogetveit.

– Jeg var litt usikker etter lørdagen, så jeg bestemte meg for å gå litt taktisk og ligge rolig i feltet de første rundene, forteller Birkeland, som gikk sammen med Rees storparten av løpet.

Da også tyskeren skjøt feilfritt, gikk de to sammen ut fra siste skyting. I de slake motbakkene før oppløpet viste birkenesløperen hvem som var sterkest og avgjorde med en langspurt.

– Det er alltid gøy å vinne, men det er jo kult å trekke det lengste strået til slutt når begge skyter tjue treff og vi har gått sammen hele løpet, sier Birkeland.

Overraska over uttaket

To seire av tre mulige i Ridnaun var imidlertid ikke nok til å få fornya tillit i verdenscupen. Ifølge Lars Helge Birkeland ble laget til neste verdenscuprunde tatt ut allerede etter lørdagens løp. Det overrasker birkenesløperen.

– Jeg synes jo det er litt rart at de ikke ser på resultatene fra hele helga før de bestemmer seg, sier han til Birkenesavisa.

I stedet får Fredrik Gjesbakk fra Bossmo & Ytteren IL sjansen til å bryne seg på de beste.

Motivert

Landslagsløperen fra Birkeland har imidlertid ikke problemer med å motivere seg for neste runde i IBU-cupen.

– Det går fint. Jeg må bare prøve å gjenskape den innstillinga og den følelsen jeg hadde i dag, så skal jeg nok levere et par gode løp der også, sier han.

Den tredje runden i IBU-cupen starter allerede onsdag denne uka med normalprogram og fortsetter med sprint fredag, før den avsluttes med mix-stafetter lørdag.

Birkenesavisa har ikke lykkes i å få svar fra landslagsledelsen om laguttaket.