BIL-gutta fikk revansj

MÅLFARLIG DUO: Med onsdagens nettkjenninger inntar Jakob Flakk (t.h.) første- og Kjetil Esperaas tredjeplassen på BILs interne toppscorertabell for sesongen. Duoen topper også BirkenesAvisas spillerbørs med henholdsvis 12 (Esperaas) og ti poeng når fem serierunder gjenstår.

Lillesand IL var aldri i nærheten av å kopiere vårsesongens overraskende seier over erkerivalene fra Birkenes. Anført av en opplagt Kjetil Esperaas kjørte birkenesingene over hjemmelaget i Holta onsdag kveld.

MÅLFARLIG DUO: Med onsdagens nettkjenninger inntar Jakob Flakk (t.h.) første- og Kjetil Esperaas  tredjeplassen på BILs interne toppscorertabell for sesongen. Duoen topper også BirkenesAvisas spillerbørs med  henholdsvis 12 (Esperaas) og ti poeng når fem serierunder gjenstår.

MÅLFARLIG DUO: Med onsdagens nettkjenninger inntar Jakob Flakk (t.h.) første- og Kjetil Esperaas
tredjeplassen på BILs interne toppscorertabell for sesongen. Duoen topper også BirkenesAvisas spillerbørs med
henholdsvis 12 (Esperaas) og ti poeng når fem serierunder gjenstår.

FOTBALL. To mål av Esperaas og ett av Jakob Flakk sørget for tremålsledelse til BIL til pause etter en
omgang der det meste stemte for bortelaget og lite for hjemmelaget. Et par halvsjanser var alt LIL skapte, mens
BIL-scoringene rant inn med jevne mellomrom. Åpningen på andre omgang er mer jevnspilt, men når drøye 20
minutter er gått, får Jakob Flakk en perfekt stikkball. Hurtigtoget parkerer LIL-forsvaret og setter ballen kaldt
forbi keeper og i nettet via lengste stolpe. Tre minutter senere serverer Flakk ballen på et sølvfat til Esperaas,
som bredsider den i mål. Herfra og ut er det bare ett lag på banen, og birkenesingene leker seg til tider
med hjemmeforsvaret.

Ekstra tent før kampen

Hattrick og seier over gamle lagkamerater kan banens suverent beste, Kjetil Esperaas, leve greit med.
– Ja, det kan vel ikke bli mye bedre enn det, smiler lillesanderen etter kampslutt. Han innrømmer at tenninga var
ekstra stor foran denne kampen
– Jeg har jo mange kamerater på det andre laget, og jeg spilte jo ikke sist kamp, så jeg hadde egentlig spart meg
Litt til denne kampen. Jeg fikk ganske mye tyn etter tapet i vår, så nå skal de få igjen, gliser han.
– Du fikk til mye i dag – er dette den beste kampen din så langt i år?
– Det er kanskje det. Jeg har ikke scoret tre mål i én kamp på en stund. Men jeg synes alle var kjempegode i dag,
midtbanen fungerte, vi holdt fin avstand mellom leddene, så alt klaffa egentlig.

Sikret nattesøvnen

BIL-trener Trond Endresen er naturlig nok også godt fornøyd med kampen.
– Solid kamp av oss. Vi hang godt sammen. Før kampen snakka vi om å være strukturerte, ta vekk avstanden
Mellom lagdelene og ikke gi dem store rom. Det synes jeg vi gjorde godt, vi slapp dem lite til. De hadde vel en
halvsjanse på en feil av oss, ellers skaper de vel ingenting. Vi har god kontroll hele veien og bare maler på og
scorer med jevne mellomrom. Veldig god første omgang. Litt rotete åpning av andre omgang, den er ikke like
god. Men vi har jo kontroll, så jeg synes det var en godt gjennomført kamp, oppsummerer BIL-treneren. Han
innrømmer at det var litt ekstra godt å slå Lillesand etter det forsmedelige tapet på vårsesongen.
– Ja, det var nydelig. Jeg husker hvor smertefullt det var forrige gang, så det er jeg glad jeg slipper å tenke på i
natt!
Seieren sørget for at Birkenes beholder andreplassen på tabellen, to poeng bak Trauma. Lillesand
IL befinner seg helt i andre enden av tabellen, tre poeng bak naboene Lillesand FK på nest siste plass.

Kampfakta
Lillesand IL – Birkenes IL 0-5 (0-3)
Bane: Holta kunstgress
Mål: 0-1 (8) Kjetil Esperaas, 0-2 (26) Esperaas, 0-3 (43) Jakob Flakk. 0-4 (68) Flakk, 0-5 (71) Esperaas.
BILs lag (4-2-3-1): T. Salvesen – V.M. Rislaa, L. Aamlid, G. Jørgensen, E. Christiansen (O.M. Byremo 60 min)
– C. Dahle, A. Nilsen – K.A. Espegren, C. Masoud (K. Suggelia 15 min), K. Esperaas (Ø. Hansen 15 min) – J.