Splittelse etter sammenslåing

Odd Gunnar Tveit vil rydde opp i partiet etter at det ble ja til fylkessammenslåing.

– Jeg mener de skal hives ut av partiet, sier Odd Gunnar Tveit (Frp) til Agderposten.

Han snakker om partifellene Åshild Bruun-Gundersen, Peter Andre Busch og Chim Kjølner. Trioen som sitter i fylkestinget stemte tirsdag ja til sammenslåing av Agder-fylkene. Det faller Tveit tungt for brystet, og nå føler han seg lurt.

– Selv droppet jeg et viktig maraton for å delta på rådsmøtet i november. I ettertid ser jeg at representantene bryr seg katta om hva medlemmene i partiet mener, sier han til avisa.

15 av 18 delegater på rådsmøtet i Fremskrittspartiet sa nei til fylkessammenslåing.

– Jeg føler meg lurt, dette er det verste jeg har vært med på i politikken, sier Tveit.

Flertallet av Frp-representantene ønsker større regioner enn bare Agder, men fikk ikke støtte for dette i fylkestinget. Trioen som Tveit vil kaste ut av partiet, stemte så for sammenslåing.

– Fremskrittspartiet i Aust-Agder ønsker å redusere byråkratiet, og ønsker å legge ned fylkeskommunen som forvaltningsnivå. Når det ikke har latt seg gjøre, har vi sekundært ønsket størst mulig regioner. Da har det aldri vært et alternativ å la Aust-Agder stå alene som eget fylke. Det er ikke ønskelig og ikke fornuftig, skriver Bruun-Gundersen til Birkenesavisa, og legger til:

– I Fylkestinget stemte noen av oss derfor sekundært for alternativet hvor ett Agder ble vedtatt som utgangspunkt, med åpning for grensejusteringer mot Telemark og Rogaland. I tillegg ba vi Stortinget om å ta en overordna vurdering av om regionen er stor nok.