Øker omsetningen

I fjor økte de omsetningen med ni prosent, og paret beskriver det siste året som et eneste stort eventyr.

For ett år siden overtok nederlandske Martijn og Caroline Huisman nærbutikken på Engesland. De hadde aldri drevet butikk før, og kunne ikke norsk.

– Vi visste ikke hva vi gikk til, men det siste året har vært utrolig lærerikt, sier Martijn Huisman.

Sammen med kona Caroline Huisman og barna Luc (8) og Sem (6) bestemte han seg for å flytte fra en middels stor by i Nederland til Engesland april i fjor. Ekteparet hadde fått tilbud om å overta nærbutikken, og etter å ha besøkt stedet noen måneder tidligere var de ikke i tvil om at de ville starte et nytt kapittel av livet på bygda i Birkenes.

– Vi var lei av stresset og jaget fra byen, og falt virkelig for den norske naturen. Da muligheten om å starte butikk kom, visste vi at det var dette vi ville gjøre, forteller Caroline.

De var klar over at nærbutikken hadde vært utfordrende å drive rent økonomisk tidligere, og paret hadde ingen erfaring med å drive butikk da de tok over. Likevel klarte de å øke omsetningen med ni prosent i fjor, og så langt i år har de hatt en økning på syv prosent.

– Det viktigste for oss er å være hyggelige mot kundene og behandle dem med respekt. Uten kundene våre hadde det aldri gått rundt, og vi er veldig takknemlige for at de bruker nærbutikken, sier hun.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!