Lodder ut 40 kransekaker

Rundt 17.000 mandler skal kvernes før salgsmessa til idrettslaget og bygdekvinnelaget.

– Vi skal nok lodde ut nærmere 40 kransekaker. Det er jo egentlig veldig mange, og vi ser at mange av gjestene våre kommer kun for å sikre seg lodd i kransekakelotteriet, sier Mette Vegusdal.

Første helga i november er det igjen klart for salgsmesse på Engesland grendehus i Vegusdal. Fra hele Sørlandet kommer utstillere, og lokalt bakes det store mengder kransekake før messa.

– Kransekakene blir laget lokalt her, og er ekte hjemmelagede. Under messa blir det også servert rømmegrøt, rundstykker og kaker, sier Vegusdal.

Det er idrettslaget Gry og Vegusdal bygdekvinnelag som står bak salgsmesse, som over år har fått ord på seg for å være en koselig affære for gjestene.

– Ja, folk sier det er koselig å komme hit. Jeg vet ikke helt hvorfor, men det kan ha noe med at folk kan slappe av og kikke på utstillingen i fred og ro, sier Vegusdal.

Årets utstillere kommer med litt av hvert. Både håndarbeid, mat, hud og velvære, interiør, strikkeprodukter og sølvsmykker er noe av det publikum kan få se.

– Utstillerne kommer fra hele Sørlandet, men det er også noen lokale. Mange tar kontakt og ønsker å stille med sine varer, sier Vegusdal.

Inntektene til messa går til idrettslaget og bygdekvinnelaget, og utgjør en viktig del av inntektene til de to foreningene.

– Vi legger ned mye arbeid i dette, og mange stiller opp på dugnad både i forkant og under selve messa. Vi har aldri telt hvor mange besøkende vi har, men det pleier å komme en del, sier hun.