Svært vanskelige kjøreforhold i indre deler av Birkenes onsdag

VED KYLLAND. Her kommer en av brøytebilene på vei nedover fra Stemelona mot Herefoss, ved Kylland. Da var forholdene bedre enn bare noen timer senere.

Brøytemaskapene jobber nå døgnet rundt og står på konstant i kampen mot snøen. Birkenesavisa har onsdag vært på veiene fra Birkeland og nordover i kommunen, og det er nå vanskelig sikt, glatt og svært smal kjørebredde.

De iherdige brøytemaskapene greier ikke å holde unna snømassene som er kommet i natt, og som kommer ned i dag onsdag.

Vi har snakket med sjåfører som kjører Engesland – Iveland og parsellen mellom Herefoss og Stemelona. De kan fortelle at det er kommet mye snø, og spesielt nord i kommunen. På Engesland falt det i natt 41 centimeter med snø ifølge målingene. Nå noen timer senere er det falt mer enn 20 centimeter til. Rundt meteren og mer med snø er det nå flere steder.

ENGESLAND. Brøytesjåførene har kjørt i hele natt og kunne fortelle at det var kommet over 20 cm med snø i nattetimene. Bildet her fra Engesland er ikke representativt for slik det nå ser ut. Nå snør det kraftig og totalt er det kommet rundt 60 centimeter siden i går.

Forskjellen på Birkeland og innover er temperaturen. På Birkeland lå det rundt 0 grader klokken 12.00 og med våt snø som kommer ned. Jo lenger man kjører oppover i kommunen, jo kaldere ble det. Og snøen er naturlignok også mye lettere. Slår prognosene til med mildere vær, så må man forberede seg på strømbrudd. Blir den snøen som nå ligger i trærne våt, så blir det mange trær som må bøye av på grunn av tyngden, og dermed også over strømlinjene.

En brøytebil oppover fra Senumstad mot Engesland hadde onsdag ettermiddag problemer med å få bort snøen fra veibanen. Dette kommer de til å jobbe mer med når det forhåpentligvis stopper å snø.

Lite eller ingen trafikk viser også at få har tatt bilen fatt i dagens vintervær.