Behold dagens skolekretser

Senumstad har i alle år sognet til Birkeland skole.

LESERBREV: Ikke nok med at vindmøllesaken har gitt meg stor bekymring knyttet til ødeleggelse av nærmiljøet siste tid, så dumper det ned en liten notis fra skolen (via skolesekken), om at det er forslått at skolebarn på Senumstad, Bjelland/Kylland skal bytte skolekrets. Noen har altså klart å foreslå at våre barn skal gå på skole på Engesland, uten at noen av de berørte i saken er hørt. Dette er både frekt og uhørt.

Det lyser igjennom at forslaget er fremmet for å bevare skolen på Engesland. Jeg har forståelse for at det kan være ønskelig å opprettholde skolen for de som bor og jobber på Engesland, men ser det imidlertid som helt urimelig at våre barn skal brukes som et middel for at slik skal skje.

Senumstad har i alle år sognet til Birkeland skole. Den naturlige kjøreretningen i forhold til barnehage, SFO, arbeid, innkjøp og fritidsaktiviteter går naturlig nok den veien. Barna benytter i all hovedsak barnehager på Birkeland og blir kjent med andre barn/foreldre der. Når de begynner på skolen er det trygt å komme i klasse med noen de kjenner godt fra før.

Jeg forventer at utfallet i saken blir å opprettholde dagens ordning.

 

Åse Karin Aakvik

Senumstad

 

Dersom du har et leserbrev du ønsker på trykk, send det til red@bavisa.no!