To kor på konsert

Ei snøkledt bygd, og noen få, kalde grader på Engesland denne første lørdagen i desember.

Brukerskapt innhold: Denne saken er skrevet av en av våre lesere.

Vi er på grendehuset og bygdefolket som er møtt fram, kunne ikke bedt om en mer stemningsfull ramme rundt den årlige tradisjonen med våre lokale sangkrefter; førjulskonsert med barnekoret Hjertevenner og mannskoret.

I år framfører de julespillet; «En natt i Betlehem», og i kulissene tripper mange spente små hyrder og engler som skal være med på sitt aller første skuespill …

Kormedlemmene som består av over 20 unger fra 1. til 8. klassetrinn, har hver korøvelse siden september møtt opp på bedehuset for å terpe og øve til denne kvelden.

Vi kan nok knapt ane hvor mye arbeid det ligger bak en slik forestilling, selv for så rutinerte ledere som Kristin Aas og Linda Solås, som til neste år kan feire 10-årsjubileum for oppstart av Hjertevenner!

For anledningen er Hege Jaabæk med og hjelper til på sangene, mens tidligere kormedlem Maria Aas (13) er med og holder ro i rekkene. I tillegg til at hun er med her i kveld, har hun forøvrig stilt hjelpsom opp for de minste på hver øvelse i høst.

I dag har i tillegg både ektemenn, fedre og bygdemenn vært i sving, for det er mye som skal være klart til en så proft utført amatørforestilling.

Noen har snekret scene og lagd rekvisitter, andre har hengt oppunder taket og ordnet lyskastere, mens et par har rigga lyd siden tidlig formiddag, slik at alt skal klaffe – og klaffe gjorde det til gangs for nesten fullsatt gymsal!

– Jeg gleder meg veldig til ju-uul, stemmer ungene i av full hals.

Dermed er forestillingen i gang, og vi som er kommet for å høre våre håpefulle, kan senke skuldrene og bare nyte den neste timen. Budskapet er like klart og tydelig som røsten til de to drevne jentene, som loser oss gjennom stykket med juleevangeliet innpakket i en nåtidsfortelling.

Gjennom høyttaleren blir det forkynt at den virkelige og viktigste julegaven vi kan få, fikk vi for over 2.000 år siden og vi blir minnet om at ikke vi må la det materialistiske få ta overhånd for det julens budskap dreier seg om; at Jesus ble født for at alle mennesker skulle få evig liv.

Vi treffer både Josef og Maria, hyrdene, de tre vise menn og ikke minst englene som utgjør resten av barnekoret. Innimellom scenespillet, synges det både kjente og litt mindre kjente julesanger. Alle under Linda sitt velrutinerte og flotte pianospill.

Om vi ikke visste vi det fra før, så vet vi det i hvert fall etter denne kvelden; Engesland har en hel skare med gullstruper.

Korlederne klarer oppmuntrende og løfte fram hver og en av ungene som ønsker å synge solo. Og når det er flere vers enn det er solister, løses dette ved at hvert vers har ny solist.

Ungene er flinke og det er mange stolte foresatte i salen denne kvelden.

Men da korene synger sangene «Ikkje gløym» og avslutningsmelodien, og Hege sammen med Linda og Kristin trår til med andrestemmer. Ja, da er det nærliggende å tro at det var slik den vakre englesangen måtte lyde der på markene i Betlehem for over 2000 år siden.

 

Innsendt av Annette Rødli