Avviser problemstillinga

Skremmer: Høyre-politiker Trygve Endresen (t.v.) mener rådmann Gro Anita Trøan (i midten) skremmer befolkninga i Herefoss og Vegusdal unødig. – Det er ikke flertall i kommunestyret for å legge ned skolene, sier han.

Skremmer: Høyre-politiker Trygve Endresen (t.v.) mener rådmann Gro Anita Trøan (i midten) skremmer befolkninga i
Herefoss og Vegusdal unødig. – Det er ikke flertall i kommunestyret for å legge ned skolene, sier han.

Politikerne mener det ikke er noe grunn til bekymring for at skoler skal legges ned i Birkenes.

– Det er foreløpig ingen grunn til uro. Alle steiner skal snus, men til sist er det politikerne som skal gjøre prioriteringene. De fleste partiene i Birkenes har programfestet at disse skolene skal bestå, sier varaordfører Anne Kari Birkeland (KrF).

Hun mener rådmannens utspill kom litt uheldig ut, og understreker at politikerne ikke har fått alle forslag på bordet ennå.

– Først når alt er på bordet, kan vi se helheten i det, og ta en beslutning. Jeg synes ikke vi skal begynne å rote det til for skolene nå, spesielt ikke siden de er nevnt i intensjonsavtalen for Nye Kristiansand, sier Birkeland, og legger til:

– Vi vil opprettholde livskraftige lokalsamfunn på Engesland og i Herefoss. Skole er en forutsetning for å klare det. Det er derfor det også var så viktig å få det med i intensjonsavtalen.

Kommunestyrerepresentant for Høyre, Trygve Endresen, reagerer hakket sterkere på rådmannens utspill. Han mener det hele er snakk om skremselspropaganda.

– Det er ikke flertall for et slikt forslag i kommunestyret, og jeg reagerer på at rådmannen skremmer folk på Herefoss og Vegusdal igjen og igjen med noe vi vet ikke blir realisert, sier han.

– Hva mener du da er hensikten med utspillet til rådmannen?

– Jeg tror det er skremselspropaganda for å få oss til å si ja til K5, for det står jo noe om disse skolene i intensjonsavtalen. Det som står der, gjelder vel og merke ikke lenger enn til neste vedtak, sier Endresen til Birkenes Avisa.

 

Les hele saken i Birkenes Avisa på papir!