600 tonn stein og 100 sand ga ny lekepark på Herefoss

En flott lekepark like ved brygeanlegget i Kjerkekilen på Herefoss er resultatet etter at Tom Johnsen måtte i koronakarantene etter en tur til Østerrike.

– Jeg måtte i karantene i to uker, og kjedet meg veldig raskt. Noe måtte jeg ha å ta meg til. Vi har fått det veldig greit her på Herefoss. Men det har ikke vært så veldig mye for de minste. Jeg tenkte derfor på å lage en lekepark. Jeg ringte Anne Topland i Herefoss Utvikling og luftet tanken for henne. Hun var ikke vond å få med. Det var heller ikke Birkenes Sparebank, og vi fikk fort et tilskudd på 35.000 fra dem, forteller Johnsen entusiastisk.

Stor velvillighet

– Jeg vil gjette på at vi har et anlegg som ville kosta langt over en halv million kroner.  Dette har vi fått til for omtrent 50.000 sier Johnsen fornøyd. Vi har møtt velvillighet og støtte hele veien. Steinmasse fra Arild Herefoss, Jord fra Fleming Bekkelien ved Jord og Anlegg, sand fra Joar Grødum, Svein Kjetil Brøyt har gravd og leid oss utstyr, Willy Aas-Hansen og Runar Johnsen har stilt med traktorer, J.T Liftutleie har bidratt med maskiner. Alle har gjort dette for utrolig greie priser, roser Johnsen.

Han anslår at lekeparken har krevd nærmere 600 tonn med stein og 100 tonn med sand. Hele lekeparken er bygs såpass høy at den går klar de fleste flommene i fjorden.

Mye dugnad

Jarle Aas-Hansen, Thomas Landås, Audun og Kristen Rosåsen og Grunde Høygilt er blant dem som har bidratt sterkt på dugnadssiden. Det er likevel liten tvil om at det er Tom Johnsen selv som har stått for det meste av arbeidet. De første ukene i karantene gikk han på anlegget alene. Han fant bilder av lekeapparater på nett, deretter bar det på skauen for å hogge osp.

Apparatene er dimensjonert godt, slik at de skal tåle noen ordentlige slurker. Her ber vi Johnsen spesifisere begrepet slurk for dem som ikke er helt kjent med uttrykket. En slurk er en kraftig kar på godt over 100 kilo, forteller han.

Mye brukt

– Det er veldig mye brukt av skole og barnehage. Det er veldig gøy å se at ungene bruker det og setter pris på det, sier Johnsen som synes det er trivelig å holde på med arbeidet.

– Det har mye å si for bygda Det er blitt kjempefint her nå før sommeren sier Willy Aas Hansen. Han er ikke alene om å lovprise Johnsens arbeid. Også Cecilie Jordal ønsker å dele godene med flere.

Ja det er bare å komme. Ska mi ha dette heilt alene, sier hun.