Thomas Stensvand og Fjordbrøl håper på et lite brøl i sommer

REKLAME: Annonseringa på bilen til Thoms Stensvand er på plass, og denne uka avgjøres det om det blir Fjordbrøl på Herefoss i år eller ikke.

Avgjør i løpet av uka om det blir Fjordbrøl i år eller ikke. Avhengig av billettsalg.

– Vi gir det ut uka før vi tar en avgjørelse. Dersom vi skal tørre å ta steget videre, må vi ha solgt 200 billetter innen utgangen av mai, sier Thomas Stensvand til Birkenesavisa.

Sist Fjordbrøl ble arrangert på Herefoss vandret 600 publikummere innom konsertarenaen i Kirkekilen. I år hadde arrangørene store planer, men så kom koronakrisa skyllende innover landet.

– Signalene fra regjeringa er at det fra 15. juni tillates arrangementer med opptil 200 personer. Vi må avklare om det inkluderer arrangørstaben, men har derfor lagt ut 150 billetter for salg hver av dagene, sier Stensvand.

Fjordbrøl er en liten festival som arrangeres av Stensvand, Tom Johnsen og Pabben Botn. Det er også disse som danner styret i Fjordbrøl, og det det også disse som sitter i styret i GBfestivalen. Fjordbrøl arrangeres annethvert år, motsatt år av GBfestivalen på Birkeland.

To dager

– De opprinnelige planene for Fjordbrøl 2020 var å øke fra én til to dager med underholdning. Og samtidig tilby campingmuligheter fra fredag til søndag. Et hakk mer kjente artister enn sist var klare for publisering i begynnelsen av mars, men så kom koronavisruset, og planen gikk rett ut av vinduet, sier Stensvand.

Planen er å fortsatt ha et to dager langt sarrangement 3. og 4.juli. Men campen blir droppet denne ganga. Foreløpig er tre artister klare, og den siste blir publisert senere. På fredagen kommer kvindølen Steven Kvinlaug. Og senere samme kveld entrer det lokale bandet Bootlegs scenen.

På lørdagen blir det en aldri så liten live-debut med det helt ferske Birkelandsbandet Korny & Latsabbene. Den siste artisten lørdag blir offentliggjort senere.

Stensvand forteller at arrangørens utgifter blir omtrent de samme om det kommer 150 gjester, eller om det hadde vært mulig å ha 600 gjester.

Må selge 200

– Så dette er i utgangspunktet dømt til å gå med et dundrende tap. I begynnelsen av mai spurte vi om folk flest mente at det er innafor i dagens situasjon å øke billettprisene, og samtidig senke nivået på artistkostnader for å klare å gjennomføre et nedskalert Fjordbrøl. Responsen var et klart ja, sier han.

Innen 23. mai ønsker de å ha solgt 200 billetter for å gå videre med planene. De klarte de ikke, men nå utvider de fristen, og de tilbyd full refusjon dersom arrangementet ikke blir gjennomført.

– Etter et hastemøte denne helga, ble vi enige om å gi folk én uke til på å nå målet. På seg selv kjenner man andre, og vi tror mange er litt trege til å ordne slike ting, sier Stensvand, og avslutter:

– Styret i Fjordbrøl lever fortsatt i trua om at vi skal få stelt i stand noe baluba på Herefoss første helga i juli.