– Senterpartiet igjen!

(Arkivfoto)

Det er krevende tider. Det er strømkrise i landet og prisene øker på alt. Regjeringen har brukt litt lang tid med å komme med de gode tiltakene, men jeg håper fortsatt på «full rulle» etter en treg start.

Jeg gleder meg imidlertid over styrking av nærskolene, mer nærpoliti, styrking av forsvaret, gratis ferje i flere samband, restriksjoner på eksport av strøm, at flere fylker består, fortsatt høyere utdanning på Nesna, utprøving av bygdevekstavtaler, økt støtte til jordbruket og beredskapslagring av korn med mer. Men regjeringen er langt fra i mål, og jeg synes ikke vi skal gjøre opp status før etter at stortingsvalgperioden er over. Nå står et kommunevalg for døren.

I kommunene trenger vi trygghet for innbyggerne. Vi trenger konsentrasjon rundt kjerneoppgavene barnehage, skole og helsetjenester. I tillegg må vi ta tak i områder som representerer en utfordring enten det er ungdomskriminalitet, rus eller andre former for utenforskap. Hele landet må tas i bruk slik at det fins arbeidsplasser og næringsvirksomhet som kan sikre folk gode liv fra nord til sør.

I Birkenes bør det fortsatt arbeides for et bedre skolemiljø og en aktiv fritid for barn og unge. En verdig alderdom bør sikres for alle og personer med spesielle behov må få tilrettelagt hjelp. Det bør også legges til rette for nyetablering av næringsvirksomhet i kommunen. For meg står fortsatt Senterpartiet for trygghet og nasjonal kontroll i krevende tider.

 

Sven Erik Forfang           

 

___________

Leserinnlegg