– Bra valg, tross alt

(Arkivfoto)

– Nå får vi se hvilke muligheter som ligger der for samarbeidsløsninger, sier ordfører Gyro Heia (Sp) til BA etter at valgresultatet i Birkenes er blitt kjent.

– Forholdene tatt i betraktning så er vi fornøyd. Det er et resultat som er bedre enn de nasjonale trendene. Å få i nærheten av siste valgresultater kunne vi ikke drømme om. Sammenlignet med andre lokalpartier så er resultatet blant de bedre, sier Anders Snøløs Topland, nåværende gruppeleder for Senterpartiet.

– Det er ikke noe gitt ennå. Det er et fragmentert kommunestyre med store grupper fra Høyre og Senterpartiet, sier ordfører Gyro Heia.

– Høyre og KrF har gjort et bra valg, og jeg synes også vi har gjort et godt valg etter forutsetningene. Vi sammenligner oss med et historisk godt valg, i så måte er det i et større perspektiv fortsatt et godt valgresultat for oss. Nå får vi se hvilke muligheter som ligger der for samarbeidsløsninger, legger hun til.

Gyro har i hvert fall oppnådd god støtte på sine egne hjemtrakter i Vegusdal, hvor Senterpartiet oppnådde en oppslutning på hele 53 prosent.

– Ja, det er jo kjempebra, de kjenner meg jo, vet du, smiler hun.

– Det tok tid med tellinga i år. Hvorfor det?

– Det blir mye manuell telling, med kontrolltelling og kvalitetssikring. Andre større steder kan ha maskiner til det, men her må vi gjøre det manuelt, sier hun.

Tallene er ikke helt klare ennå, men hun regner med at alt blir klart, og valgprotokollen kan signeres i løpet av dagen i dag (tirsdag).