NM-sølv til Aas

SØLVGUTT. Birkenes ILs Aas (t.v.) på pallen sammen med norgesmester Isak Leknes Frey og bronsevinner Stian Aas Stræte etter lørdagens NM-sprint i Brumunddal. (Foto: Atle Uldal, BIL skiskyttergruppe)

Andreas Aas krona sin hittil beste sesong som skiskytter med å gå inn til sølv på sprinten i 19-årsklassen under helgas junior-NM i Brumunddal.

Stafettverdensmesteren fra junior-VM i Soldier Hollow holdt andreplassen hele løpet igjennom, bortsett fra inn til første skyting, der han lå på tredjeplass. Med fullt hus på liggende og treff på fire av fem på stående gikk han i mål 20 sekunder foran bronsevinner Stian Aas Stræte fra Hønefoss skiskytterklubb. Gullvinner Isak Leknes Frey var det lite å gjøre med. Bærums Skiklub-løperen vant med 20 sekunder, til tross for én bom mer på skytinga.

6. plass på fellesstarten

Aas gikk også en sterk fellesstart fredag, der han veksla mellom ledelse og 2. plass helt til den tredje av de fire skytingene. Her ble det to bom. Det samme ble det på siste skyting. Engeslandgutten gikk likevel inn til en 6. plass, noe som ikke er å kimse av i et norsk mesterskap, der nivået er skyhøyt. BIL-løperen avslutta NM-helga med å gå andreetappen på Agder og Rogalands førstelag som tok 8. plass på stafetten søndag. Nå gjenstår bare norgescupfinalen i Vik i Sogn siste helga i mars. BIL-løperen ligger på 3. plass i sammendraget før avslutningshelga.

Mangla litt på standplass

De øvrige BIL-løperne som deltok i helgas junior-NM leverte flere sterke prestasjoner, dog uten å nå helt opp til pallen. Nils Henrik Smeland tok 11. plass på fellesstarten og 20. plass på sprinten. Oskar Dalene tok 26. plass på fellesstarten og 11. plass på sprinten. Tobias Kerlefsen Håverstad tok 33. plass på fellesstarten og 12. plass på sprinten, mens Johannes Kolstad Lie tok 20. plass på fellesstarten og sto over sprinten. Alle går i 17-årsklassen.

Dalene og Håverstad gikk hver sin etappe på Agder og Rogaland 2 som tok 16. plass på stafetten, mens Smeland gikk førsteetappen på Agder og Rogaland 3 som tok 19. plassen.