Vil utvikle laget

DIRIGENTEN: Simon Harrold gir sine instrukser til spillerne på sin første trening som A-lagstrener i Birkenes IL.

Simon Harrold liker å utvikle fotballspillere. Nå er det A-lagsspillerne i Birkenes IL som skal nyte godt av engelskmannens fotballkunnskaper.

– Det er en stor mulighet til å hjelpe spillerne til å utvikle seg. Det er viktig for meg. Jeg håper jeg skal klare å utvikle laget, sier Simon Harrold til Birkenesavisa.

42-åringen kommer fra Wednesbury, en liten by i nærheten av Birmingham. Han har trenerutdanning fra hjemlandet, og har jobbet som fotballtrener i 19 år i England, på New Zealand og i Norge.

For syv år siden kom han til Sørlandet for å jobbe med Teddy Moen, lederen av den norske fotballtrenerforeningen. I løpet av de årene har han vært innom flere klubber på Sørlandet. De siste fire årene har han trent aldersbestemte lag i Birkenes IL, alt fra gutter 11 til junior.

Mandag hadde han sin første trening som A-lagstrener. På kunstgresset i Sørlandshallen handlet det meste om ballbehandling.

– Jeg har vært i Birkenes i fire år nå. I fjor var jeg med og trente B-laget sammen med Ronny Thomassen. Da er vel dette et naturlig steg videre? Samtidig er det stort for meg å ha hovedansvaret for A-laget, sier engelskmannen som jobber i barnehage i Høvåg ved siden av fotballtrenerjobben.

Fram til nyttår vil han ha ei trening i uka med BIL-spillerne. Deretter starter vintertreninga for alvor, med tre treninger i uka; to på Birkeland og en i Sørlandshallen.