Gullgutten kom hjem til Engesland

STOR TILHENGERSKARE. Rundt 70 vegdøler hadde møtt frem sent fredag kveld for å hylle bygdas nye verdensmester på ski.

Gullvinneren fra VM i Soldier Hollow, Andreas Aas, ble møtt av stolte vegdøler med norske flagg da han ankom Engesland fredag kveld.

Den ferske verdensmesteren Andreas Aas (18) kom hjem til bygda si Engesland, etter en lengre reise fra USA via Frankfurt i Tyskland og til Gardemoen. Mange bygdefolk var møtt opp i sentrum av bygda for å hylle skiskytteren. IL Gry med Linda Vegusdal Stølen overrakte blomster til utøveren, som nå går for Birkenes IL, men som har mange år bak seg i idrettslaget i Vegusdal.

Stolte, ja nesten rørte, vegdøler tok imot bygdas nye idrettshelt da han kom kjørende i bil fra Oslo. Familie, venner og lokale innbyggere stilte opp og hyllet den unge karen etter en fantastisk sterk 2. etappe på stafetten i Soldier Hollow, da Norge tok gull i junior-VM.

VERDENSMESTEREN. Her er den nye verdensmesteren, Andreas Aas, en rask tur hjemom på Engesland med gullmedaljen sin.

Til Birkenesavisa forteller gullvinneren at det var en stor opplevelse å være med i VM – og komme hjem med gullmedalje rundt halsen.

– Det var en enorm opplevelse og det gir en «boost» til å satse videre. Å komme hjem med en 4. plass og ett gull er langt mer enn det jeg kunne forvente i mitt første mesterskap.

– Og så var det veldig stas å se så mange som har møtt frem her i kveld. Pappa lurte meg i forkant nå, for han spurte meg hele tiden om klokka på vei hjemover, for han ville spandere full tank med diesel på Engesland. Da jeg svingte inn i sentrum og så folkemengden, så skjønte jeg hvorfor. Men drivstoff det skal han få lov å fylle på bilen min, forteller han med et glis.

– Nå skal bare jeg hjem og hente noen klær, så er det rett til Sirdal i kveld. Kjæresten min, som bor der borte, har bursdag i morgen. Etter ikke å ha sett hverandre på mange uker, først i frivillig karantene her hjemme og så tiden i VM, så jeg gleder meg veldig til å se henne igjen.

Og du hviler ikke på laurbærene?

– Nei til mandag er det skole igjen og neste helg er det NM i Brumunddal. Nå må man se seg etter nye mål og jobbe videre, forteller den nybakte verdensmesteren.

STOLT FAMILIE. Foreldrene Ole Christian og Kristin, og yngste søster Lena, sammen med verdensmesteren sin.

Etter velkomsten dro Andreas hjem til Ås en liten tur, til foreldrene Kristin og Ole Christian Aas, før han hastet videre til Sirdal. 18-åringer har også tre skiskyttersøstre som alle er aktive. Siri, Liv Marte og yngstejenta Lena driver også med idretten, der man må kombinere skyting og ski-gåing.

Vegusdals første verdensmester fikk en verdig velkomst.