Andreas imponerte med 4. plass i VM-debuten

VELDIG FORNØYD. – Det gikk over all forventning, egentlig, sier Aas til Birkenesavisa. (Foto: Magnar Ravndal)

Birkenesløperen Andreas Aas gikk inn til 4. plass og ble beste nordmann under åpningsdistansen i junior-VM i skiskyting i amerikanske Soldier Hollow onsdag.

– Det var veldig gøy. Det gikk over all forventning, egentlig, sier Aas til Birkenesavisa.

Vegdølen, som går i ungdomsklassen (15-18 år), traff på 17 av 20 skudd og gikk i mål drøye to minutter og 15 sekunder bak den finske gullvinneren Arttu Heikkinen, som hadde ett treff bedre uttelling på standplass enn Aas.

– Jeg er ganske fornøyd med løpet, synes jeg klarte å disponere det greit. Jeg fikk det litt på siste runden, og tapte endel der, men kan ikke si annet enn at jeg er fornøyd, fortsetter Andreas Aas. Han merka at løpet gikk på rundt 1700 meters høyde, men det takla han relativt greit. Birkenesløperen er også godt fornøyd med skytinga, men skulle gjerne hatt en bom mindre.

– Da hadde jeg jo vært helt i toppen der. Det er ikke så langt opp, sier han.

Martin Uldal går torsdag

Sølvet gikk til Jakub Borgula fra Slovakia, som hadde samme uttelling på skytinga som Heikkinen, men var ett minutt og 36 sekunder bak i mål. Albert Engelmann tok bronsen etter å ha truffet på 16 av de 20 skudda. Tyskeren var drøye to minutter bak den finske gullvinneren.

BLOMSTERSEREMONI. Her ser vi BIL-skiskytteren Andreas Aas (t.v.) sammen med sveitiske Mathis Profit som tok 5. plassen og slovenske Pavel Trojer som tok 6. plassen på normalprogrammet i Soldier Hollow. (Foto: Skjermdump fra arrangørens livestream)

Det snødde lett og gradestokken viste 13 minus da de første øvelsene under årets junior-VM gikk av stabelen i Soldier Hollow Nordic Center i Utah onsdag kveld norsk tid. Det blåste friskt helt til første løper ble sendt ut fra start. Da stilnet vinden, og det ble gode skyteforhold.

Junior-VM fortsetter torsdag med normalprogram for juniorklassen (19-21 år). Her skal en ny birkenesløper i sving. Martin Uldal har vist gryende storform de siste ukene før mesterskapet og kan fort blande seg inn i medaljekampen dersom han lykkes på standplass.

Har tro på medalje

Neste øvelse for Andreas Aas er sprint fredag.

– Det blir spennende å se. Nå har jeg jo fått prøvd åssen det er å konkurrere her og sett åssen nivået er, og det er høyt på de beste, så det må treffes på skytinga skal en ha håp om medalje, sier Aas. Han avviser imidlertid ikke at medaljen kan komme allerede fredag.

– Det er egentlig sprinten jeg liker best, det er den jeg har gjort det best på i vinter, så jeg tror jeg kan ha gode sjanser der, sier han optimistisk.

Gutteklassene går sine løp klokka 11.00 lokal tid, 19.00 norsk tid. Mesterskapet vises på Discovery +.