Hvitmaler bjørk for julestemning

I år skal det settes opp hvitsprøytede bjørketrær for å skape litt magisk julestemning. Bjørkene vil bli plassert ved blant annet Biblioteket og Tobias Jorde på Birkeland – og på Engesland og Herefoss.

Fredag ble 25 trær klargjort for sprøytemaling like utenfor Mads Kristian Imenes sitt sprøytemalingsrom i Tveide Næringspark. Trærne sprøytemales hvite og skal belyses med lampe nedenfra for å skape en flott effekt. Trærne er ferdig malt i dag, fredag, og vil antagelig bli plassert ut førstkommende mandag.

Kulturleder Wenche Flaa Eieland har undersøkt med andre kommuner, om hva de gjør for å skape julestemning på en billig og grei måte. Hun fikk ideen til de hvite trærne fra Kurt Jensen i Rennehaven. Han jobber i Parkvesenet i Kristiansand, hvor de har brukt denne pynten i noen år.

SPRØYTEMALING. Hvite bjørkestammer skal pynte opp før jul. Her er Mads Kristian Imenes og Knut Simen Kirkeholmen i gang med forberedelsene.

Den praktiske jobben med malingen var det folkehelsekoordinator (og Wenches svigersønn) Knut Simen Kirkeholmen som utførte under god veiledning av Mads Kristian Imenes.