Leserinnlegg – Bjørnarå Drangsholt (Sp) kommenterer Jaabæks og Tveits brev til folkevalgte

 

Redaktøren i Birkenesavisa postet nylig en sak på avisens nettside, under overskriften « – Folkevalgte politikere baserer sin kunnskap på rykter».

Jeg ønsker å kommentere noe av det som kom frem i dette innlegget.

I brevet fra Jaabæk og Tveit som jeg fikk tilsendt kort tid før formannskapet startet onsdag 27. oktober, skriver dem at prosjektets investering vil utgjøre 1,2 promille av kommunens årlige driftsbudsjett. Og de spør videre, er ikke vi som bor i Vegusdal samlet verdt ca. kr. 1 100 pr. dag?

Jeg ønsker ikke å sette en verdisum på personer i vår kommune, men at det kun er 1 100 kr daglig som samlet tilfaller innbyggerne i Vegusdal fra vårt driftsbudsjett, er ikke riktig.

Både skole, helsetjenester, barnehage, sfo, vintervedlikehold osv, er tjenester som dekkes av kommunens driftsbudsjett, uavhengig av hvor du bor i kommunen.

Og jeg tror de fleste politikere i Birkenes er opptatt av at pengene kommunen råder over skal fordeles på en mest mulig lønnsom, forsvarlig og bærekraftig måte.

11. oktober uttalte Jaabæk til Birkenesavisa «som svar til eventuelle kritikere og meningsbærere på Birkeland, så kan jeg forsikre om at det er innbyggerne som skal bygge og bekoste butikken, ingen andre.»

Sett i lyset av Jaabæk sin uttalelse, så kan jeg forstå den forvirringen som oppsto på folkemøtet den 18. oktober, og som vi kunne lese om i Birkenesavisa forrige uke.

Sakspapirene i denne saken viser til et prosjekt på nytt næringsbygg på Engesland, som budsjetterer med at kommunen skal inn med 7 millioner kroner i byggetrinn 1 i dette prosjektet. Hadde det vært innbyggerne i Vegusdal som skulle tatt denne kostnaden, så vil jeg tro at dette ikke hadde vært en politisk sak.

At vi lokalpolitikere baserer vår kunnskap på rykter har Jaabæk og Tveit all sin rett til å mene. Men når jeg har tatt stilling til saken, så er ikke det igjennom rykter, men igjennom å forholde meg til de sakspapirene som ligger til saken.

 

Silje Bjørnarå Drangsholt

Birkenes Senterparti

________________

Leserinnlegg